Àngel Inversor: tinc una idea però no tinc diners

Redacció osona.com
05 de maig del 2011
L’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) ha presentat aquest dimecres, 5 de maig, a les 12.00 h la III Jornada de l’Àngel Inversor, que tindrà lloc el pròxim dimarts 10 de maig a l’auditori Marià Vila d’Abadal, a l’edifici el Sucre de Vic.  L’acte ha comptat amb les intervencions del president de l’ImpeVic i segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya; del director de l’ImpeVic, Josep Comas, i de l’assessor estratègic empresarial de l’ImpeVic, Albert Font.

La Jornada de l’Àngel Inversor té com a objectiu fomentar i promoure la creació d’empreses, a més de facilitar el contacte entre empresaris que busquen finançament pels seus projectes i possibles socis inversors. Aquesta iniciativa està dirigida a emprenedors, inversors i al públic en general. Josep Burgaya ha assegurat que des de l’Administració “hem de promoure que el talent sigui finançat”i ha afegit que aquesta Jornada ho fa possible.

En aquesta ocasió els projectes que s’hi presentaran són d’Osona però també de fora la comarca i de Catalunya. En aquest sentit, Burgaya ha assegurat que l’Àngel Inversor “no té fronteres” i “fa un salt qualitatiu” en aquesta edició amb l’acolliment de la presentació de projectes d’arreu.

Tal com ha explicat Albert Font, una altra de les novetats que s’inclou en aquesta tercera edició és la figura del “partner” executiu amb perfil directiu que s’ha potenciat a través de la pràctica d’un procés previ a la jornada, el “matching”, amb la finalitat de millorar-ne el resultat i aconseguir més eficàcia. Dels 10 projectes que es presentaran, quatre han volgut aplicar el “matching” en el seva idea abans de presentar-la públicament el pròxim dimarts, 10 de maig. En aquest sentit, emprenedors especialitzats en el món de la direcció empresarial codirigiran l’empresa a compte dels resultats que aconsegueixi la pròpia empresa. L’objectiu d’aquesta associació és que els inversors escoltin bones idees amb  direccions executives ben encaminades.  La incorporació del “partner” ha permès a VicEmprèn crear una xarxa de contactes d’emprenedors i inversors amb ressonància pública. Aquests nous serveis aporten “un valor afegit en aquesta tercera jornada que ha evolucionat de manera exponencial”, ha assegurat Font.

Els perfil dels 10 projectes  que es presentaran a la Jornada de l’Àngel Inversor “tenen un component important relacionat amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i la nova economia” ha destacat Josep Comas. Continguts en 3D, una embarcació plegable, una casa energètica, una sèrie de ficció, una moto elèctrica o un “packaging” innovador són alguns dels projectes que seran presentats  públicament  simulant el mètode “elevator speech” amb la finalitat de  trobar el seu àngel inversor.

La Jornada, que iniciarà a les 10:00 h, finalitzarà amb l’activitat “Sofà amb l’inversor”, on els  àngels inversors tindran la oportunitat de reunir-se i tenir un contacte directa  amb aquells emprenedors que més els han interessat.

Més informació, al web de l’Àngel Inversor

Arxivat a