Els millors pilots de Supermotard s'exhibeixen a Vic

Emocionant duel al Circuit d'Osona entre Parra i Hernández. A la categoria Elit, Cucharrera mostra el seu domini.

Redacció osona.com
02 de maig del 2011
Copa Catalana de Supermotard.
Copa Catalana de Supermotard. | Escuderia Osona
Copa Catalana de Supermotard. Foto: Escuderia Osona

El Circuit d’Osona ha acollit aquest diumenge, dia 1 de maig, el Trofeu Mercat del Ram, segona prova de la Copa Catalana de Supermotard.  La vetllada ha comptat amb la participació de 53 pilots, en una de les especialitats motociclistes més espectaculars.

La majoria de curses han tingut un guanyador clar, com la d’SM Elit 1, amb l’indiscutible número 1 de la modalitat, Francesc Cucharrera. La carrera més disputada ha estat la de la Promo, on els protagonistes han estat els pilots de l’Escuderia Osona, on Michael Parra i Ferran Hernández s’han repartit el primer i el segon lloc de les dues mànegues. El temps ha acompanyat i no ha plogut.

En total s’han disputat vuit carreres, en dues mànegues de cada categoria agrupades de la següent manera: SMRoad, SM30-SM40, SM3-SMElit i SMPromo. Com ve sent habitual en les curses de Supermotard, el traçat ha augmentat la seva corda obrint l’àrea asfaltada del circuit a la zona de terra, per tal d’oferir una pista mixta, signe distintiu d’aquesta modalitat.


Les curses

SM ELIT / SM3 Aquesta cursa tenia tres categories: SM Elit 1 (categoria reina), SM Elit 2 (categoria reina, amb pilots fins a 22 anys) i SM3 (promoció, 16 a 25 anys). Totes les carreres han tingut guanyadors clars, per aquests ordre respectivament: Francesc Cucharrera, David Giménez i Joel Bernades. Tots han guanyat amb autoritat les dues mànegues de la seva categoria.

Cal destacar el frec a frec intens que han mantingut Cucharrera i Giménez tot i pertànyer a diferents categories. Hi ha hagut diversos avançaments i fins i tot alguna caiguda. Al final, Cucharrera s’ha emportat la simbòlica victòria.

SM30-SM40 Les dues curses han tingut guanyadors clars, que s’han emportat les dues mànegues. A SM30 (majors de 30 anys) el vencedor ha estat Oscar Moce, tot i que en els entrenaments qui ha fet el millor temps ha estat Joan Sardanyons (s’ha classificat segon i tercer a les dues curses). A la categoria SM40 (majors de 40 anys), el guanyador ha estat Joan Serra, que ha tret a cada cursa gairebé mig minut al seu perseguidor, Javier Hernández.

SM Promo L’Escuderia Osona tenia tres pilots en aquesta categoria, concretament en la de Promo 65: Michael Parra, Ferran Hernández i Hugo Salmeron. En la primera cursa s’ha imposat Parra, amb Hernández enganxat al seu darrera, només a mig segon. A la segona mànega s’han invertit els papers i Hernández ha guanyat amb autoritat. En la classificació final, tot i estar empatats amb 45 punts, el vencedor ha estat Hernández. L’altre pilot de l’Escuderia, Salmeron, ha fet un sisè i un quart lloc (a la categoria hi havia sis pilots).

La Promo 85 ha tingut un guanyador clar. Marc Miralles ha guanyat les dues carreres amb molt avantatge vers el segon classificat, Joan Martínez.

Javier Pinedo ha guanyat la Promo 100 (4 temps), en una categoria en la que corria sol. També ha arribat primer de les dues curses amb tots els pilots de la Promo.

SM Road En aquesta categoria, on només es corra per la corda d’asfalt, hi han participat quatre pilots. El guanyador de les dues curses ha estat Sergio Trigo.

Consultar tots els resultats complerts

 
Arxivat a