La Setmana de la Ciutadania omple Vic d’activitats

La jornada del voluntariat, el Pollastre Jove, una desfilada de vestits de paper, la Fira Andalusa, una jornada sobre la comunitat sorda, el bateig d’una nova parella de gegants i la Mostra d’Entitats, algunes de les propostes destacades.

Redacció osona.com
28 d'abril del 2011
576_1303894132Setmana_ciutadania__Vic_1800
576_1303894132Setmana_ciutadania__Vic_1800 | Ajuntament de Vic
Les entitats han partitcipat a la presentació de la Setmana. Foto: Ajuntament de Vic

La tercera edició de la Setmana de la Ciutadania se celebra del 29 d’abril al 8 de maig. Són 10 dies plens d’activitats de tota mena, adreçades a tots els públics i organitzades des de molts i diversos agents de la ciutat.  Les tècniques de la Unitat de Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Cristina Uriel i Berta Rierola, han explicat a la premsa les diverses activitats, junt amb altres representants de les entitats.

El tret de sortida de totes aquestes activitats serà el divendres, dia 29 d’abril, amb la 1a Jornada sobre la Comunitat Sorda a la comarca d’Osona que començarà a les 10:00 h a la Sala Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic. Tal com ha explicat Consol Vega en representació de l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca “es tracta de la primera experiència d’aquesta jornada i en la qual hi ha una clara voluntat de que aquest col•lectiu sigui més visible”.

Les activitats continuaran amb la 2a Fira Andalusa d’Osona que es celebrarà durant tres dies al recinte firal el Sucre de Vic i comptarà amb diverses actuacions que amenitzaran el certamen.

El dissabte, dia 30 d’abril la ciutat de Vic acull la I Jornada del Voluntariat  que es troba dins el marc de les celebracions de l’Any Europeu del Voluntariat i en concret el Dia del Voluntariat. Aquesta iniciativa està dedicada a les persones que desinteressadament ofereixen el seu temps i la seva dedicació als altres i consistirà en presentacions, xerrades i una taula rodona al voltant de temes com “les noves formes de voluntariat”. Rosa M. Rubio, en representació de l’organització d’aquesta iniciativa ha animat a totes les persones a participar en aquesta activitat i ha recordat que totes aquelles persones interessada s’hi poden inscriure prèviament  via telèfon (93 883 24 95) o bé via correu electrònic ([email protected]). L’únic requisit que es demana és portar algun producte alimentari de llarga durada pel Banc d’Aliments. Aquesta jornada compta amb la col•laboració de Càritas Arxiprestal, ADFO, Creu Roja Osona i l’Associació Sant Tomàs –PARMO. I serà inaugurada pel conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, l’alcalde de Vic,

La roda de premsa també ha comptat amb un dels membres dels Gegants de Vic, Enric Andreu, que ha explicat “La Batejada de Gegants”.  L’activitat consisteix en la presentació dels nous gegants del carrer de la Riera i comptarà amb la participació dels Gegants de Vic i dels altres barris de la ciutat. L’activitat s’iniciarà a la plaça Catedral a les 11:15 h i acabarà 18:00 h amb un fi de festa a la mateixa plaça. En cas de pluja les activitats es faran a L’Orfeó.

El mateix dissabte, dia 30 d’abril, la ciutat de Vic també acull el Pollastre Jove, activitat que s’organitza amb els joves del municipi: el consell de joves, exposicions, música, espectacles, entre altres. La iniciativa acabarà amb el concert del pollastre a les 21:30 h a la plaça Catedral amb actuacions de Galcats, Artús Roca’n’roll i The Young Red Band.

L’endemà, diumenge, dia 1 de maig l’Associació de Vídues de Vic i Comarca, organitzen la desfilada de vestits de paper a l’Orfeó. Aquesta entitat celebra el seus 55 anys d’existència i el Museu del Vestit de Paper de Mollerussa cedeix  28 vestits fets de paper per poder veure amb una desfilada. Margarita Sentmartí ha explicat que la seva associació celebra els 55 anys d’història i ha animat a tothom a ser-hi present. És una activitat totalment gratuïta i tindrà lloc a l’Orfeó (C. Sant Pere, 9).

Altres activitats com la Festa de la Primavera, una excursió a la Sagrada Família, entre altres configuren el programa complert de la Setmana de la Ciutadania que es pot consultar tot al

Finalment, la Setmana de la Ciutadania es clourà amb la 8a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic que se celebrarà al passeig Pep Ventura de Vic i compta amb la participació de prop de 90 entitats i associacions.  L’objectiu d’aquesta iniciativa és que tota entitat pugui mostrar a la ciutadania la tasca que desenvolupa i a la vegada ser un punt de trobada de totes elles.

Programa complert d'activitats



--------------
POLLASTRE JOVE 2011
 

El dia 30 d’abril, durant tot el dia, Vic viurà la tercera edició del POLLASTRE JOVE. Les activitats que es faran seran:

10:30h Consell de Joves ( a Vicjove)

12:00h Inauguració exposició de fotos de Joan Rabassa ( a Vicjove)

12:30h Captura el pollastre (Pels carrers de Vic)

17:00h Cercavila  (l’Orfeó, carrers de Vic i a la Plaça de la Catedral).

19:00h Concurs de talents ( plaça de la Catedral)

20:00h Demostracions joves i a continuació entrega de premis del concurs Projecta’t. (Plaça de la Catedral)

21:00h Sopar Jove (a la plaça de la catedral) (*)

21:30h Concert del pollastre, amb:

·         Galcats

·         Artús Roca’n’roll

·         The Young Red Band

·         La Loca Histeria

(*) Venda anticipada de tiquets pel sopar del pollastre jove a Vicjove a partir del dia 26 d’abril. Preu: 2€ amb el carnet Vicjove i 4€ sense.

---------------------
Galeries de fotos d'edicions anteriors:
-Inauguració de l'exposició Fes Clic (2010) (Xevi Mas)
-De tots colors (2009)(Xevi Mas)
Arxivat a