Fidel Bofill rep un emotiu homenatge a Vilanova de Sau

Acte de reconeixement a l'artista i escriptor, en el marc de la diada de Sant Jordi.

Redacció osona.com
26 d'abril del 2011
Vilanova de Sau ha homenatjat Fidel Bofill.
Vilanova de Sau ha homenatjat Fidel Bofill. | Eix Media
Vilanova de Sau ha homenatjat Fidel Bofill. Foto: Eix Media

Per quart any consecutiu Vilanova de Sau ha aprofitat el dia de Sant Jordi per retre homenatge a una figura rellevant del poble i vinculada al món de la literatura. Enguany l’escollit ha estat el pintor i poeta Fidel Bofill que és, a més, l’autor del cartell de la tradicional Fira d’Herbes Remeieres d’enguany i un dels impulsors d’aquest certamen.

L’acte s’ha fet a la plaça Major i ha estat molt emotiu. Després d'una lectura de poemes a càrrec dels seus companys i d'un parlament seu, llegit per la seva filla Sabina, hi ha hagut una actuació de l'Esbart Dansaire de Taradell. Fidel Bofill ha rebut de mans de l’alcalde del poble, Joan Riera, una escultura commemorativa amb la forma del famós campanar de Vilanova de Sau.

Tot i que va néixer a Vic, Bofill ja fa molts anys que esta vinculat a Vilanova de Sau, on actualment resideix. És considerat un dels valors consolidats de l’actual pintura catalana, amb un gran afany renovador pel que fa a l’expressió. Pintor de paisatges impressionistes pel color i la llum, és també ceramista i te una gran trajectòria pictòrica. El seu art neix d’una síntesi de colors exacerbats i de l’abstracció, que resol amb masses i taques de color.

Va incorporar a les seves obres tots els elements plàstics al seu abast, amb influencies d’un gran ventall d’estils, des del postimpressionisme fins a l’abstracció mes pura. Fora del marc de qualsevol escola, cavalca entre l’impressionisme i la transavantguarda. Últimament està escrivint contes i relats.

Fidel Bofill, el passat dissabte a Vilanova de Sau. Foto: Eix