Albert Espinosa, l'escriptor més venut

Ramon Solsona, Martí Gironell, Eduard Punset, Kilian Jornet i Pilar Rahola completen el llistat d'autors més sol·licitats per Sant Jordi.

ACN
24 d'abril del 2011
Albert Espinosa
Albert Espinosa | ACN
Albert Espinosa Foto: ACN

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha confirmat aquest dissabte a la tarda "Si tu em dius vine ho deixo tot... però digue'm vine", d'Albert Espinosa, com el llibre de ficció més venut d'aquest Sant Jordi, tant en català com en castellà. "L'home de la maleta", de Ramon Solsona, i "L'Arqueòleg", de Martí Gironell, segueixen a Espinosa en aquest llistat. Pel que fa a llibres de no ficció, el més venut ha estat "Indigneu-vos!", d'Stéphane Hessel, tant en català com en castellà, i a continuació "Excuses per no pensar", d'Eduard Punset. "Córrer o morir", de Kilian Jornet, i "La República Islàmica de Catalunya", de Pilar Rahola, també figuren en el llistat dels llibres de no ficció més venuts en català.

Albert Espinosa s'ha confirmat com un dels autors més esperats d'aquest Sant Jordi. Segons dades del Gremi de Llibreters de Catalunya, obtingudes en una mostra representativa feta entre les llibreries agremiades fins a les cinc de la tarda, el seu llibre ha estat el més venut en català en la categoria de ficció.

De la mateixa manera, en la categoria de no ficció, el més venut ha estat l'obra d'Stéphane Hessel, 'Indigneu-vos!'. Es dóna la circumstància, a més, que aquests dos llibres han estat els més venuts tant en llengua catalana com en castellana.
En la categoria dels llibres anomenats "mediàtics", el més venut ha estat "Amb conte! El llibre de contes del Crackòvia" (diversos autors), seguit de "Paraula de vestidor", de Xavier Torres, i "Herois de l'esport" (diversos autors, amb pròleg d'Andrés Iniesta).

Finalment, els llibres infantils i juvenils més venuts han estat, en aquest ordre: "Barça toons i la llegenda de Sant Jordi" (diversos autors) i 2Sant Jordi i el drac" (d'Anna Canyelles), tots tres en català, confirmant la presència creixent d'aquest idioma en aquest gènere.

El Gremi de Llibreters de Catalunya fa un balanç "positiu" de la diada de Sant Jordi, "tant pel que fa a l'afluència de públic com pel ritme de venda que s'ha donat a les quatre demarcacions". Segons les dades recollides fins a mitja tarda, "i a falta de poder fer el balanç definitiu", el Gremi reitera que la facturació es podria situar en uns 19 milions d'euros.