Ramon Isern aposta per la continuïtat a Les Masies de Roda

CiU presenta la llista i el programa electoral.

Redacció osona.com
22 d'abril del 2011
Foto de família de CiU Les Masies de Roda.
Foto de família de CiU Les Masies de Roda. | CIU Les Masies de Roda
Foto de família de CiU Les Masies de Roda. Foto: CIU Les Masies de Roda

L’actual alcalde, Ramon Isern, tornarà a encapçalar la llista de CiU a les Masies de Roda, amb l’objectiu de repetir la victòria de les passades eleccions. CiU ha governat en solitari en aquesta legislatura, amb quatre regidors, per tres d’MRI-AM, formació vinculada a ERC.

Isern ha presentat els eixos del seu programa electoral i les persones que formen la seva candidatura. L’aposta de l’alcalde convergent passa per la continuïtat. Per un costat, acabar els equipaments que s’han iniciat en aquesta legislatura, com la llar d’infants o la sala polivalent. Per l’altre, Isern segueix confiant amb el mateix equip que ha governat en aquests darrers quatre anys. Així, els tres regidors que l’han acompanyat en aquesta legislatura estan situats tots als cinc primers noms de la llista, amb moltes possibilitats de sortir reelegits.

Els ciutadans de les Masies de Roda tindran només dues opcions a les eleccions del 22 de maig: CiU i MRI-AM


Més informació de la candidatura d’MRI-AM



---------------
NOTA DE PREMSA
CIU LES MASIES DE RODA
Pel present i futur de les Masies, pensem en positiu.


Presentació.

La llista electoral de CiU a les Masies de Roda la formem veïns dels diferents barris i masies del nostre poble. Formada per gent amb experiència de govern municipal i també per veïns compromesos amb la vida esportiva, cultural i associativa del nostre poble.

El futur és important, però també el present. El context de crisi que està vivint el nostre país fa necessari que fem amb menys recursos el mateix que hem estat fent en els últims anys.

La gestió del govern municipal del nostre grup ens avala. Volem continuar gestionant els recursos municipals amb serietat, rigor i austeritat però no deixant de banda les necessitats dels masiencs i masienques, dels joves, dels grans i no tan grans.
Volem continuar construint el poble que ens mereixem, dotant-lo de més serveis i fent-lo més pròsper, amb transparència i participació dels veïns, les entitats i associacions.

Volem sentir-nos encara més orgullosos de ser de les Masies de Roda i de continuar sent un poble format per diferents nuclis de població i per les masies que configuren el nostre entorn.

Volem el millor pel present i futur de les masies de Roda, per això pensem en positiu.

Llista
1.    Ramon Isern Serrabasa
2.    Jordi Gros Roca
3.    Lluís Sallés Roca
4.    Jaume Riera Mercader
5.    Montse Colom Costa
6.    Jordi Ribas Ventura
7.    Antoni Cornellà Camos
8.    Francesc Xavier Roura Molas
9.    Antonio Armindo Freire Ribeiro
10.    Natividad Sáez Álvarez


Programa de govern 2011-2015

Finalització a principis de 2012 de les obres de la llar d’infants del municipi

Aquest nou equipament municipal està plantejat com un espai de convivència entre els infants, pares i educadors i sobretot com un punt de suport pels pares, fent-los participar de manera activa de la vida del seu fill dins de l'escola.

Volem que en aquesta llar d’infants es treballi el desenvolupament de cada infant de manera individualitzada en tots els àmbits: l'afectiu, el d'aprenentatge, el psicomotriu, i el social, ja que la dimensió d’aquest equipament permetrà aquesta atenció individualitzada.


Sala Polivalent

En la passada legislatura es va redactar el projecte de la sala polivalent, ja que aquesta era una reclamació per part de totes les entitats i associacions del poble.
Aquest nou equipament amb un aforament de 150-200 seients compta amb tots els seus serveis complementaris i un vestíbul, el disseny del qual permetrà l’ús autònom com a aula-taller, quan la Sala estigui tancada. En total es tracta d’una superfície total construïda de 488,17m2 i un cost aproximat de 700.000,00 euros.

Volem que aquesta sala polivalent sigui el lloc central de la vida associativa, cultural i esportiva del poble, on sorgeixin i es materialitzin tots els projectes de les entitats i associacions del poble. Un espai per a la cultura, el lleure i també per a la formació.


Suport als joves, a les famílies i a la gent gran

El nostre grup municipal vol donar continuïtat al suport a les famílies com ha fet en els últims anys ja sigui a través de subvencions per l’adquisició de llibres i material escolar com amb subvencions extraordinàries per aquelles famílies que més ho necessiten. Hem d’estar al costat d’aquelles famílies que a conseqüència de la crisi requereixin de la nostra ajuda.

Els joves del poble són el futur de les Masies de Roda. Hem de vetllar perquè aquests gaudeixin del nostre poble i perquè s’interrelacionin amb els joves dels diferents barris.

Donarem continuïtat, amb més força si cal, dels serveis socials municipals, per satisfer les necessitats de la gent gran de les Masies, amb una atenció individualitzada a cadascuna d’elles. No volem que la gent gran del nostre poble sigui la perjudicada per les retallades socials que es preveuen en el futur per part d’altres administracions.

Volem que la gent gran del municipi participi de forma activa en la vida cultural i associativa. Incentivarem l’organització de sortides gratuïtes per als veïns i veïnes a partir de 60 anys a esdeveniments fora del municipi (teatre, visites turístiques a altres pobles i ciutats, cinema,concerts,etc.)


Impuls i compromís amb les festes populars, activitats esportives, culturals o de lleure i amb aquelles noves iniciatives sorgides pels nostres veïns o entitats

El nostre grup municipal continuarà donat suport a totes aquelles iniciatives de les entitats o associacions que tinguin per objectiu dinamitzar o organitzar esdeveniments en el nostre poble i també amb aquelles de caràcter social i altruista.

Cal donar continuïtat a la publicació de llibres i estudis sobre les Masies de Roda com a mitjà per conèixer en profunditat el nostre poble i continuar potenciant-lo com a destí d’interès turístic destacable dins la comarca d’Osona i Catalunya.

Les Masies de Roda compta amb indrets de molta importància a nivell històric i turístic com el Jaciment de l’Esquerda, Sant Pere de Casserres, el Parador de turisme o l’entorn paisatgístic. Cal posar en valor aquests indrets potenciant-ne la difusió, el lleure, instal•lant àrees de descans i deixant constància que aquests són un patrimoni dels masiencs i masienques.

El nostre grup municipal vol donar continuïtat a la recuperació del patrimoni històric del municipi com ha fet en els últims quatre anys amb l’Església del Vicenç, el Pou de glaç o el monument de l’Estatut.


Informació i transparència en la gestió municipal

La informació i la transparència en la gestió municipal ha estat una de les característiques del nostre grup municipal.

En la última legislatura hem augmentat de forma important la informació a tots els veïns i veïnes de la feina del dia a dia de la gestió municipal. Hem creat el butlletí informatiu municipal “el Masienc” i hem donat un nou impuls a la web municipal com a mitjà d’informació immediat de totes les noticies i esdeveniments del poble.

Volem continuar amb aquesta política de transparència i informació amb la continuïtat de la revista municipal, donant a conèixer no només la gestió diària del equip de govern, sinó també tot allò relacionat amb la vida del nostre poble i de les entitats i associacions.


Gestió dels serveis municipals

Malgrat el context de crisi econòmica, continuarem treballant perquè les Masies de Roda  tingui uns serveis de qualitat.

Durant aquest mandat executarem les inversions necessàries establertes en el Pla director d’abastament d’aigua potable del municipi per millorar-ne la distribució i la gestió.

Treballarem perquè els barris que encara no tenen xarxa de gas en puguin tenir.

Instal•larem columbaris en el cementiri (nínxols per a urnes cineràries),

Continuarem treballant per adequar els camins rurals i carreteres del municipi.

Dotarem els carrers i places de masies de les instal•lacions necessàries pel lleure del masiencs i masienques.

Continuarem amb les gestions amb l’Ajuntament de Manlleu per tal que els veïns del Vicenç puguin accedir al barri des de can llanes sense perill.

Potenciarem els tràmits administratius a través d’internet sense necessitat de presentar-se a l’Ajuntament.

Continuarem executant les obres de millora dels serveis públics sense que aquestes siguin finançades mitjançant contribucions especials, al qual els veïns hi haurien de participar econòmicament.