La pluja fa la guitza

per Redacció osona.com , 22 d'abril de 2011 a les 09:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua, Catalunya estarà sota el radi d’acció d’una extensa àrea de baixes pressions que donarà lloc a ruixats i a un temporal marítim.
 

Entre dijous al vespre i divendres tindrà lloc l’episodi més important de pluja, i que localment acumularà quantitats de més de 50 mm, especialment a al terç sud i a l’interior del nord-est del país. Les precipitacions, que aniran acompanyades de fang, seran d’intensitat moderada i sovint en forma de tempesta. És possible que puntualment puguin descarregar amb forta intensitat i amb calamarsa. Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat un Avís de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja.
 

La diada de Sant Jordi i el Diumenge de Pasqua seran dues jornades marcades per la variabilitat, amb possibilitat de ruixats i tempestes disperses a qualsevol indret del país, sobretot durant les tardes. Dilluns de Pasqua la situació tendirà a millorar, amb més clarianes i només alguns ruixats de tarda esporàdics.
 
En tot l’episodi de pluja les quantitats podran arribar a superar els 100 mm, principalment a punts de muntanya del quadrant nord-oriental.
 
L’ambient tèrmic es mantindrà suau, amb temperatures mínimes altes i màximes una mica baixes a causa de la poca insolació.

Avís de risc per pluja, divendres 22 d’abril

 

Participació