Cultura apropa el Sant Jordi a la gent gran

Espectacles a cinc residències de la Catalunya Central, una d’elles a Taradell.

per Redacció osona.com , 21 d'abril de 2011 a les 12:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'abril de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La diada de Sant Jordi no és només per Catalunya el dia de la rosa i el llibre, és també una de les festes més assenyalades del nostre país, una festa al carrer, participativa; en definitiva és una diada festiva símbol de la Cultura Catalana.

El Departament de Cultura de la Generalitat vol acostar aquest any la festa al col•lectiu de la gent gran. Per això, els Serveis Territorials a la Catalunya Central porten a cinc residències els espectacles de les companyies Circ Pistolet i Isara. Una d’elles és la Fundació Vilademany de Taradell.


“Hem volgut que totes aquelles persones que per diverses raons no poden sortir al carrer i gaudir de les parades de llibres o de roses puguin també viure la festa a casa seva. Per això hem volgut apropar-nos a unes quantes residències i centres de dia de la Catalunya Central per tal que la tradició de la llegenda de Sant Jordi, la força de regalar la rosa i el llibre prenguin tota la simbologia que fa d’aquesta diada una festa especial”, diuen des del Departament.


HORARIS

Residències i centres de dia per a gent gran de la Catalunya Central


TARADELL
Fundació Vilademany 10.15h
C/ Jaume Balmes, 19
Companyia ISARA

CAPELLADES
Fundació Consorts Guasch 11.00h
Pssg. Immaculada Concepció, 3
Companyia Circ Pistolet

AVINYÓ
Residència Relat 12.15h
C/ Santiago Rusiñol, s/n
Companyia ISARA

CASSERES
L’Onada 16.30h
Passeig Bisbe Comelles, 75
Companyia ISARA

SOLSONA
Hospital Pere Màrtir Colomés 16.30h
Pl. Antoni Guitart, 2
Companyia Circ Pistolet
Companyia: ISARA

--------------
La veritable història de Sant Jordi
Realment, va ser Sant Jordi qui va matar el Drac? Algú ho va veure? El Drac és mort? El Drac era tan gran i malvat com ens vol fer creure Sant Jordi? I la Princesa???
Avui sabrem com va anar realment la història! O, potser, no! Però si més no, és una altra possible versió.
Durada de l’espectacle 15 - 20 minuts
- Isabel Àlvarez
- Mercè Falip
- Sara Manzano

Companyia Circ Pistolet
Un homenatge al dia del Llibre i de la Rosa, lluny de la llegenda cavalleresca de Sant Jordi, però molt proper a la simbologia que per nosaltres representa aquesta gran diada. Un llibre, una rosa i una senyera, tres elements clarament representatius, utilitzats pels dos personatges que, amb un toc de sensibilitat i emoció, ens oferiran un tast per als sentits. La música, els equilibris, les verticals, la narració i la poesia visual, en són els grans protagonistes.
Una obra representada en tres blocs: Amor, pàtria i cultura.
Durada de l’espectacle 15 - 20 minuts
- Enric Petit
- Rat Serra
- Elsa Guerra
- Txema Rico
- Laia Bosch

 

Participació