Manlleu celebra la diada de Sant Jordi amb dibuixos i sardanes

Activitats culturals durant tot aquest dissabte.

Redacció osona.com
20 d'abril del 2011
Parada de llibres a la plaça Fra Bernadí.
Parada de llibres a la plaça Fra Bernadí. | Adrià Costa
Parada de llibres a la plaça Fra Bernadí. Foto: Adrià Costa

Aquest dissabte, dia 23 d’abril, els manlleuencs sortiran al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi. Durant tot el dia, la plaça Fra Bernadí serà el focus d’atenció amb la celebració de la 49a edició de la Fira del llibre i de la rosa, on hi haurà les tradicionals parades de venda de llibres, roses, flors i plantes.

A les 5 de la tarda hi haurà el lliurament de premis del VII Concurs de dibuix Manga a Can Patalarga, que aquest any ha comptat amb la participació d’una setantena d’obres, la majoria d’arreu de Catalunya i d’àmbit nacional, i dos treballs d’àmbit internacional.

Durant l’acte es projectaran els dibuixos participants, que destaquen per la seva qualitat i originalitat, i tot seguit tindrà lloc el lliurament de premis de les diferents modalitats i categories. La jornada comptarà amb la presència de l’organitzadora del concurs, Montse Font, el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Manlleu, Josep Mas, i altres col•laboradors i membres del jurat.

Aquest any, a més de la modalitat d’il•lustració, el concurs ha introduït la modalitat de còmic establint les següents categories: en la modalitat d’il•lustració hi trobem quatre categories: categoria A (de 0 a 7 anys), categoria B (de 8 a 11 anys), categoria C (de 12 a 17 anys) i categoria D (a partir de 18 anys). Pel que fa a la modalitat de còmic, hi trobem dues categories: categoria A (de 14 a 17 anys) i categoria B (a partir de 18 anys).

Aquest concurs, organitzat per la perruqueria manlleuenca La Font 23, té el suport de grans editorials d'àmbit nacional relacionades amb el còmic i el manga: Ficomic, Norma Editorial, Selecta Visión, Planeta de Agostini, Glénat i El Jueves, i compta amb la col•laboració d’Akham Studio, Caixa Unnim, l’empresa Mimcord S.A, Japanzone, l’escola d’Art de Vic i l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Manlleu.

Els participants d’aquest concurs podran recollir els seus treballs a Arkham Studio (c. Vendrell, 13 baixos. Manlleu) fins al 30 de juny de 2011.

Finalment, per cloure la diada de Sant Jordi, a les 7 de la tarda, la cobla Genisenca de Taradell oferirà una audició de sardanes a la plaça de Dalt Vila.

---------------------
Galeries de fotos d'anys anteriors:

- Sant Jordi a Vic (2010)
- Sant Jordi a Manlleu (2010)
- Sant Jordi a Vic (2009)
- Sant Jordi a Manlleu (2009)
- Sant Jordi a Folgueroles (2009)
- Sant Jordi a Balenyà (2009)
- Sant Jordi a Vic (2008) (3)
- Sant Jordi a Vic (2008) (2)
- Sant Jordi a Vic (2008) (1)
- Sant Jordi a Calldetenes (2008)
- Sant Jordi a Roda de Ter (2008)
- Sant Jordi a Vic (2007)
- Sant Jordi a Roda de Ter (2007)
- Sant Jordi a St Julià de Vilatorta (2005)
- Sant Jordi a Vic (2004)
- Sant Jordi a Vic (2003)
Arxivat a