El PP es fa un embolic amb les llistes d’Osona

Nombre total de candidatures: 15 + 2 – 1= 16.

Pere Pratdesaba
20 d'abril del 2011
576_1303250054_Adri_Costa_MG_8325_PP_Osona
576_1303250054_Adri_Costa_MG_8325_PP_Osona | Adrià Costa
D'esquerra a dreta, Miquel Vilalta, Pedro Chumillas i Albert Vilagrasa, aquest dimarts. Foto: Adrià Costa

El PP va presentar ahir Pedro Chumillas com a candidat a l’alcaldia de Vic i nou coordinador a Osona. A l’acte també hi havia Albert Vilagrasa, secretari general provincial del PP, que va anunciar que el partit presentaria 15 llistes a la comarca.

A instàncies dels periodistes, Vilagrasa va nomenar, un per un, els 15 pobles on hi hauria candidatures. Cal a dir que ho va haver de repetir dues vegades, la segona més a poc a poc, perquè els periodistes presents a la sala no van tenir temps d’escriure tots els municipis. “El PP presentarà llistes a Vic, Gurb, Manlleu, Centelles,Collsuspina, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Martí d’Albars, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Sobremunt, Taradell, Roda de Ter, Santa Cecília de Voltregà, Santa Maria de Besora i Sora", va dir.

La següent pregunta, de rigor, era si en aquestes llistes n’hi havia alguna de les anomenades “fantasma”, amb gent sense cap implicació al municipi. Vilagrasa ho va negar: “Són llistes fetes per persones. És un compromís del partit, on donem l’oportunitat a la gent del poble de que pugui votar-nos”.

L’afirmació costa força de creure, més que res per la quantitat de pobles petits on es presenta la formació (pobles on amb un simple candidat ja es pot obrir llista). Uns municipis, com a Sant Martí d’Albars, on ens hem de remuntar fins al 1992 per trobar un vot per al PP en aquesta població (eleccions Parlament).

Aquest matí s’han fet públiques les llistes al BOP (Butlletí Oficial de la Província) de Barcelona. La sorpresa ha estat majúscula quan s'ha comprovat que ni la mateixa direcció del PP sabia les llistes que havia presentat a la comarca. De les 15 que havia anunciat, salta Taradell, on no s’ha presentat cap llista. A més, el partit també concorrerà a les eleccions a dos pobles més que no s’havien anunciat: Tavertet i Vidrà. Per tant, 15 + 2 – 1 = 16 llistes.