Els patrocinadors privats salven el Sant Jordi a Vic

Enguany es recupera la figura del drac i es manté la xocolatada popular.

Laura Busquets / ACN
22 d'abril del 2011
Enguany es recuperarà la figura del drac.
Enguany es recuperarà la figura del drac. | Adrià Costa
Enguany es recuperarà la figura del drac. Foto: Adrià Costa

Els patrocinadors privats han aconseguit que tot i que l'Ajuntament dedicarà menys recursos a la festa de Sant Jordi això no perjudiqui les activitats. El pressupost dedicat pel consistori representa enguany un 25% del total dedicat l'any anterior (1.000 euros el 2011, per 4.000 el 2010). Enguany, la diada coincideix en Setmana Santa i en dissabte.

Segons ha explicat la regidora de l'Ajuntament de Vic, Susagna Roura, la festa tornarà a gaudir de la vessant "més popular" amb la recuperació de la figura del drac i, a banda, ha destacat que es manté la xocolatada popular. Les parades de llibres conviuran dissabte al matí amb els marxants habituals del mercat a la plaça Major. Per qüestions d'espai, les parades de roses no s'hi podran instal•lar fins a la tarda.

Gràcies al patrocini de Ferros Anglada i Mafesa, l'empresa vigatana Camp Base s'ha encarregat de la restauració del drac de Sant Jordi que tenia per costum amenitzar la diada als més petits. Millorada l'estructura de ferro i cosides les robes que vesteixen el drac, la bèstia es deixarà veure per la plaça Major a partir de dos quarts de set de la tarda acompanyada d'una xaranga que anirà a càrrec de l'Ajuntament.

A les cinc de la tarda, començarà una xocolatada popular que, segons ha explicat la regidora, no té cap cost pel consistori. Xocoter de Manlleu, Llet Nostra i el forn Sant Antoni de Vic hi posaran la xocolata, la llet i els melindros. Les empreses Equip Vic i Paper Carbó han fabricat i grafiat els gots reciclables.


------------------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC

El drac torna a la plaça Major de Vic el dia de Sant Jordi


- També hi haurà una xocolatada

Un any més la ciutat de Vic s’omplirà d’activitats en motiu de la diada de Sant Jordi, que enguany coincideix en Setmana Santa i en dissabte. Aquest any, doncs, el drac i la representació de la llegenda de Sant Jordi es recupera i es complementa amb una xocolatada popular.

Avui al matí s’ha presentat en roda de premsa totes les activitats d’enguany de la mà de la regidora de l’Ajuntament de Vic, Susagna Roura, que ha explicat de forma detallada el programa previst. Roura ha destacat que tot i comptar amb un pressupost de només un 25% respecte la passada edició, s’han pogut organitzar les diferents activitats gràcies a col•laboracions d’empreses de la comarca i de la societat civil.

La festa dels llibres i les roses serà present durant tot el dia a la ciutat de Vic, però serà a partir de les  17:00 h que tindrà lloc la xocolatada popular (es preveuen 1.000 racions) i a les 18:30 h serà el moment que es representarà la llegenda de Sant Jordi amb el drac que aquest any es recupera després d’haver-lo rehabilitat. A la vegada, es comptarà amb la presència d’un grup de xaranga que amenitzarà la jornada.


---------------------
Galeries de fotos d'anys anteriors:

- Sant Jordi a Vic (2010)
- Sant Jordi a Manlleu (2010)
- Sant Jordi a Vic (2009)
- Sant Jordi a Manlleu (2009)
- Sant Jordi a Folgueroles (2009)
- Sant Jordi a Balenyà (2009)
- Sant Jordi a Vic (2008) (3)
- Sant Jordi a Vic (2008) (2)
- Sant Jordi a Vic (2008) (1)
- Sant Jordi a Calldetenes (2008)
- Sant Jordi a Roda de Ter (2008)
- Sant Jordi a Vic (2007)
- Sant Jordi a Roda de Ter (2007)
- Sant Jordi a St Julià de Vilatorta (2005)
- Sant Jordi a Vic (2004)
- Sant Jordi a Vic (2003)


Susagna Roura, en la presentació de les activitats. Foto: Aj de Vi

Foto: Adrià Costa
Arxivat a