Les Jornades Tècniques Ramaderes donen el tret de sortida del Mercat del Ram

Les primeres sessions s’han centrat en els aspectes pràctics per a la modernització del sector oví.

per Redacció osona.com , 12 d'abril de 2011 a les 08:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Primera sessió de les Jornades Tècniques Ramaderes, al Sucre de Vic. Foto: Ajuntament de Vic

Com cada any, la programació del Mercat del Ram s’avança amb les Jornades Tècniques Ramaderes, unes jornades adreçades als professionals del sector agropecuari i de les energies renovables amb la voluntat d’ajudar a desenvolupar les fortaleses i minimitzar els punts febles del sector. Les Jornades es portaran a terme els dies 11, 12, 15 i 16 d’abril a l’edifici el Sucre de Vic.

Aquest dilluns, 11 d’abril a les 10:30 h, la sala Coll i Bardolet de l’edifici el Sucre de Vic ha acollit la presentació de la jornada a càrrec del cap de l’Oficina Comarcal del DAAM a la comarca d’Osona, Joan Arola. Durant la presentació, Arola ha dit que “el sector oví-cabrum té una especial significació social, econòmica i ecològica” i ha afegit que “té la capacitat per proporcionar productes d’alt valor qualitatiu i d’elevat valor afegit que compleixen amb les exigències dels consumidors”. Segons Arola, les Jornades Tècniques han de servir per “reflexionar sobre el present i el futur del sector per ajudar a superar la complicada conjuntura econòmica actual”.

Sota el títol “Aspectes pràctics per a la modernització del sector oví” la jornada d’aquest dilluns ha comptat amb quatre conferències que han abordat diferents aspectes de la modernització del sector: “Condicionalitat al sector oví-cabrum” del veterinari Ventura Mallol, “Tramitació de les indemnitzacions dels danys als ramats de la fauna salvatge protegida” del cap de servei de la Protecció de la Fauna de la Direcció General de Medi Natural, Jordi Ruíz, “Podem millorar la rendibilitat d’un ramat?” del veterinari de l’Associació Nacional de Criadors de raça ripollesa (ANCRI), Ramon Bach,  i finalment, “Sector de l’oví present i futur” del president de la Federació d’Entitats Catalanes d’oví i cabrum, Francesc Batalla. A  les 13:00 h, s’ha obert un torn de paraules i a les 13:30 h s’ha fet la cloenda de la jornada.

Avui dimarts, 12 d’abril al matí, el tema de debat serà la política agrària comunitària i les estratègies de cobertura dels preus de la collita. A la tarda, en canvi, les conferències se  centraran en els productes de proximitat (de km 0)  i en els menjadors escolars ecològics com una oportunitat per la pagesia local.

Les jornades estan organitzades per l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic),  l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura i Ramaderia a Osona, Grans el LLuçanès, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), Grup Grau, Associació de Ramaders de Cabrum de Catalunya, Consell Comarcal d’Osona, Asaja, l’Agència Local de l’Energia d’Osona, Grup de defensa del Ter, Veterinaris sense fronteres, Picart i Fundació Areté, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i el suport d’Unnim.

- Programa de les jornades tècniques
- Tota la informació del Mercat del Ram

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació