Josep Burgaya defensa la creació d’un Consell de Cultura de la Ciutat

L’alcaldable del PSC Vic presenta les seves propostes de cultura i educació.

Redacció osona.com
08 d'abril del 2011
Josep Burgaya ha presentat les seves propostes culturals i educatives al Temple Romà de Vic.
Josep Burgaya ha presentat les seves propostes culturals i educatives al Temple Romà de Vic. | PSC Vic
Josep Burgaya ha presentat les seves propostes culturals i educatives al Temple Romà de Vic. Foto: PSC Vic

NOTA DE PREMSA                                                                                                         
PSC VIC
                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                                                         
“Disposem dels actius culturals però sovint s’ha dut a terme una política massa endogàmica  que ha frustrat la possibilitat de lideratge que té la ciutat”

La creació d’un Consell de Cultura de la Ciutat  responsable d’un PLA D’ACCIÓ CULTURAL DE VIC capaç de planificar per als propers anys la política cultural de Vic i projectar-la sobre el mapa comarcal i català. Aquesta és la proposta principal del programa de govern del PSC de Vic en l’àmbit de la cultura, que aquest dimecres, Josep Burgaya, alcaldable per Vic, ha explicat en roda de premsa, al Temple Romà.

En quan a l’apartat de l’educació, i amb el títol “cap a un major compromís educatiu” els socialistes es proposen garantir la major i millor oferta educativa possible, entenent la formació, “com una eina bàsica per al desenvolupament personal, com un instrument de cohesió social i com una oportunitat per a la millora de la inserció laboral”.


La ciutat de la cultura i l’educació

Els socialistes de Vic han recollit les propostes de cultura sota el títol “Vic la ciutat de la cultura i la participació”. Segons Burgaya, els propers anys “hem d’obrir a la participació, el talent i les necessitats de la seva població els grans equipaments que s’han construït aquesta legislatura, com el Teatre Atlàntida. Disposem dels actius, però sovint s’ha dut a terme una política massa endogàmica que ha frustrat la possibilitat de lideratge que té la capital d’Osona”.

En quan els equipaments pendents el PSC proposa

•    La creació d’una nova biblioteca a la zona sud de la ciutat; la creació d’una Centre d’Interpretació de les Adoberies i d’un centre  de Restauració de la Pell vinculat al Museu de l’Art de la Pell.

•    Una seu definitiva pel Centre d’Art Contemporani a Can Baumann, vinculat al Parc de la Innovació i el Coneixement.

•    Posar en valor els espais patrimonials que té la ciutat com  la Farinera Costa, l’Edifici del Sucre i la Central Pericas; la recuperació  dels anomenats “Espais de la Memòria” (Refugis antiaeris de l’estació, Estació del ferrocarril), la creació d’un espai arqueològic fix a la Casa Masferrer i la construcció d’un gran Centre Cívic al barri de l’Estadi.

•     La creació de la Marca Museus de Vic.

Reforçar la programació i facilitar l’accés als equipaments públics de la ciutat és una altra de les propostes del PSC de Vic. “El Teatre Atlàntida, a banda de recollir actes de gran format  també ha de ser l’aparador de les propostes més minoritàries, dels grups de teatre amateur, del panorama musical emergent  del món del cinema i de la resta d’activitats culturals que es fan i s’organitzen a la ciutat”. En aquest sentit, el PSC també recull en el seu programa la creació d’un gran festival de cinema.

En quan a l’àmbit de l’educació els principals objectius són:

•    Consolidar l’oferta educativa de la ciutat, amb un especial interès en aquells ensenyaments que poden tenir problemes de continuïtat o  que depenen directament de l’ajuntament: batxillerat nocturn, places de llars d’infants, unitats d’escolarització externa, escola d’adults...

•    Vetllar per un repartiment equilibrat de l’alumnat nouvingut així com dels infants i joves que presenten necessitats educatives especials entre tots els centres sostinguts amb fons públics, “d’aquesta manera reduirem les desigualtats educatives i millorarem  l’equitat”.

•     Fomentar l’ampliació de l’oferta de Formació Professional i de Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), en coordinació amb els instituts d’ensenyament secundari i ajudant a millorar la relació escola-empresa. Cal incentivar aquells programes i cicles  que responguin a les necessitats de formació, entre d’altres, de la industria agroalimentària.

•    Millorar els centres públics d’ensenyament infantil i primari,  vetllant per tal que el Departament d’Ensenyament dugui a terme les millores en els edificis, equipaments i mobiliari que siguin necessàries i realitzant aquelles actuacions que corresponen a l’Ajuntament, per ser edificis de titularitat municipal.

•    Promoure l’ús social de les instal•lacions escolars, “com el magnífic espai escolar i comunitari que hi ha a l’IES la Plana”.

•    Ampliar l’escola d’Art i Superior de Disseny de Vic.

Aquest dijous, Josep Burgaya també ha presentat aquestes propostes a les entitats culturals i  educatives de la ciutat en un acte que s’ha celebrat al Casino de Vic.
Arxivat a