La manifestació a Vic contra la retallada sanitària al Consorci Hospitalari s’escalfa

Els sindicats fan una darrera crida a assistir a la protesta de dissabte. La iniciativa ha rebut el suport d’ERC, la CUP, ICV-EUiA, PxC i Solidaritat. A última hora també s'hi ha afegit el PSC.

Redacció osona.com
07 d'abril del 2011
576_1302165046_Adri_Costa_MG_4945_Manifestacio_Retallades_Socials_CCOO_Osona
576_1302165046_Adri_Costa_MG_4945_Manifestacio_Retallades_Socials_CCOO_Osona | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

El sindicat CCOO ha alertat aquest dimecres que el Govern pot retallar fins a 5,4 milions d'euros al Consorci Hospitalari de Vic i ha definit aquesta mesura com un "atac frontal i sense precedents a la sanitat pública". Segons afirmen, es tracta d'una retallada que busca privatitzar el sector. Com a conseqüència de la retallada, CCOO preveu que es faran uns 1.000 ingressos menys i que això comportarà un "salt endarrere" pel que fa la qualitat assistencial dels ciutadans d'Osona. Per tot això, aquest dissabte, dia 9 d’abril (18:00 h), el sindicat ha convocat una manifestació unitària a la plaça de l'Estació de Renfe de Vic, conjuntament amb el Comitè d'Empresa del Consorci Hospitalari i la UGT.

Un altre dels motius que portarà el sindicat a la manifestació és que es duran a terme menys intervencions quirúrgiques i això comportarà un augment del temps d'espera, una major precarietat dels malalts i un augment dels períodes de baixa que es traduirà en més despesa. A més, adverteixen que les proves per valorar i detectar una malaltia "minvaran en nombre, cadència i rigor" i que els anàlisis deixaran de ser "tan complets i exhaustius com venien essent fins a dia d'avui".

En un comunicat, CCOO també ha carregat contra el Govern perquè aquestes mesures suposaran l'acomiadament de treballadors i per considerar que aquesta situació és "del tot injusta". "El mateix Govern que proposa retallar desmesuradament la sanitat pública, pretén suprimir el Impost de Successions, de tal manera que aquells que més tenen contribueixin molt menys al manteniment de la societat del benestar", critica.


Suport d’ICV, ERC, PxC, Solidaritat, PSC i la CUP

A mesura que s’acosta el dia de la manifestació, la iniciativa està rebent més i més adhesions per part de les diverses formacions polítiques. En certa manera, els partits que hi donen suport ja van mostrar les seves cartes en el passat ple de Vic.

Així, aquesta setmana, les seccions locals i comarcals d’ERC, ICV-EUiA, PxC i la CUP han demanat que s’assisteixi a la protesta. A la petició també s’hi ha afegit la secció local de Solidaritat.

A última hora, també s'hi ha afegit el PSC de Vic, en una nota de premsa que ha enviat aquest divendres a les 11:30 hores. El document explica que el Dr. J. Molinero Polo, metge especialista en otorinolaringologia (ORL), s’incorpora a la candidatura dels socialistes a la capital d'Osona. Aprofitant l'avinentesa, la nota diu que el PSC dóna suport a la protesta i que els seus membres hi assistiran.

Per altra costat, CiU ha optat per guardar silenci.


-------------------
NOTA DE PRENSA
CCOO D’OSONA


CCOO d’Osona hem convocat una manifestació de caràcter unitari, per al proper dissabte 9 d’abril a les 18.00 hores, a la Plaça de l’Estació de RENFE, conjuntament amb els companys i companyes del Comitè d’empresa del Consorci Hospitalari de Vic i la UGT, per als següents motius:

1.Per la desmesurada retallada pressupostaria (5.400.000 euros) que el Govern de la Generalitat de Catalunya vol aplicar al Consorci Hospitalari de Vic.

2. Perquè aquesta dràstica retallada significa un atac frontal i sense precedents a la sanitat pública. Una retallada que emmascara la vertadera intencionalitat del Govern de la Generalitat: privatitzar la Sanitat.

3. Perquè es faran 1.000 ingressos menys, fet que comportarà inevitablement un salt endarrere pel que fa a la qualitat assistencial dels ciutadans d’aquesta comarca.

4. Perquè es realitzaran moltes menys intervencions quirúrgiques amb el que això comporta tan a nivell de qualitat assistencial, com de qualitat de vida (augment dels períodes d’espera i per tant augment exponencial de la precarietat de l’estat de salut dels afectats).

5. Perquè les llistes d’espera aniran en augment i els períodes d’espera es dilataran en el temps, augmentant els períodes de baixa per malaltia per tant s’incrementarà la despesa.

6. Per què els anàlisis deixaran de ser tan complets i exhaustius com venien essent fins a dia d’avui. És a dir hom en el millor dels casos mirarà allò que hom creu que és imprescindible.

7. Perquè les distintes proves que serveixen per valorar i/o detectar de manera acurada una malaltia minvaran en nombre, cadència i rigor.

8.Per què amb aquesta retallada pressupostaria l’aposta per una medicina de caràcter preventiu desapareixerà del mapa. Això es traduirà en una preocupant minva de la qualitat de salut de bona parta de la ciutadania, afectant sobretot les classes populars ( tots aquells que no es puguin costejar els serveis de les mútues).

9.Perquè la supressió de serveis hospitalaris complets comportarà l’inevitable acomiadament de treballadors en aquest àmbit.

10. Perquè aquesta situació és del tot injusta i no s’adequa a les necessitats reals del país. Sobretot si tenim en compte el fet de què el mateix Govern que proposa retallar desmesuradament la sanitat pública, pretén suprimir el Impost  de Successions, de tal manera que aquells que més tenen contribueixin molt menys al manteniment de la societat del benestar.

Per aquestes 10 raons i d’altres que van des de la defensa de la dignitat humana fins  a  la defensa dels drets socials i la Democràcia, passant per la necessitat de dir prou a tantes mesures anticrisi que només afecten a les classes populars i obrera, esperem que tots els ciutadans/es  de la comarca d’Osona a la Manifestació del dissabte a fi d’expressar el més rotund dels rebutjos a les retallades anunciades a bombo i plateret per l’actual Govern de la Generalitat de Catalunya.
 

Miquel Sánchez Gueldos
Secretari general de CCOO d’Osona

Miguel Sánchez, en la roda de premsa sobre la manifestació de dissabte. Foto: Adrià Costa
Arxivat a