Unes 1.300 persones participen a la jornada de portes obertes de la UVic

Un dels actes més emotius fou l’homenatge al flequer osonenc Jaume Giralt que donarà nom a la Planta Pilot del Pa.

Redacció osona.com
05 d'abril del 2011
576_1301904814_Adria_Costa_010_Portes_Obertes_Universitat_Vic
576_1301904814_Adria_Costa_010_Portes_Obertes_Universitat_Vic | Adrià Costa
Coincidint amb la jornada de portes obertes es va inaugurar la Planta Pilot del Pa, que a partir d'ara s'anomenarà Aula Jaume Giralt. Foto: Adrià Costa

Mil tres-centes persones, un centenar més que el curs passat, varen participar dissabte a la jornada de portes obertes, una diada que any rere any organitza la Universitat de Vic (UVic) per donar a conèixer els seus estudis i instal•lacions als futurs estudiants, a les seves famílies i a tothom qui ho desitgi. El bon temps va acompanyar la jornada i va facilitar que se sobrepassessin les previsions d’afluència.

Una quarta part dels visitants provenien de la comarca  d’Osona, mentre que un 9% van venir del Barcelonès, un 8% del Vallès i un 4% del Bages. També hi va haver qui va venir des de les Illes Balears expressament per conèixer la Universitat.

Totes les activitats van gaudir de molta participació, especialment els tallers i les xerrades, les degustacions de productes mediterranis i els magazines de ràdio i televisió que no van parar de funcionar durant tot el dia.

Un dels actes més emotius d’aquesta edició fou la descoberta de la placa de la Planta Pilot del Pa que ha passat a anomenar-se Aula Jaume Giralt en homenatge  al flequer vigatà. Giralt, que fou un dels seus principals impulsors de la Planta Pilot, va traspassar fa uns mesos.  A l’acte, presidit pel rector Jordi Montaña, hi va participar la vídua, Teresa Canadell, que va rebre l’obsequi simbòlic d'unes les lletres fetes de pa que deien “Gràcies Jaume”.


Foto: Adrià Costa
Arxivat a