Vic acull un Congrés Europorc marcat per la crisi

Enguany, el certamen se celebrarà la mateixa setmana del Mercat del Ram.

Redacció osona.com
05 d'abril del 2011
576_1301564675_Adri_Costa_MG_4354_Congrs_Europorc_Porc_Vic
576_1301564675_Adri_Costa_MG_4354_Congrs_Europorc_Porc_Vic | Adrià Costa
Presentació de la nova edició del congrés Europorc. Foto: IMPE Vic

La sala Coll i Bardolet de l’edifici el Sucre de Vic ha acollit la roda de premsa de presentació del Congrés Europorc 2011. L’acte ha comptat amb la presència del president de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i segon tinent d’Alcalde, Josep Burgaya; el president de delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, Josep Pujadas; el director del Servei Agrari d’Unnim, Joan Font; i la responsable de Fires i Mercats de l’ImpeVic, Quima Vila.

El Congrés Europorc va néixer fa 10 anys amb la voluntat de ser un punt de trobada d’experts del sector per tal d’aportar una visió global de la producció, la comercialització i el consum del sector porcí. Deu anys després, s’ha convertit en un dels certàmens professionals de referència del sector a Catalunya i també a l’Estat espanyol.

Durant la roda de premsa de presentació, Josep Burgaya ha explicat que aquest any el Congrés Europorc se celebrarà la mateixa setmana que el Mercat del Ram, una decisió que ha definit com “una gran operació per a la promoció i la difusió del sector agroramader”. Burgaya, que ha remarcat que aquest sector és la principal font de riquesa econòmica de la comarca, ha assegurat que aquest any “Vic tornarà a convertir-se en capital del sector porcí”.

Tot seguit ha parlat Joan Font, qui ha explicat que aquest any l’Europorc s’ha plantejat dos grans reptes. Per una banda, fer el Congrés “atractiu i assequible pel sector” i, per l’altra, “optimitzar recursos sense afectar la qualitat” de les conferències i els ponents. Segons Font, “el sector està molt tocat per la crisi i cal recolzar-lo per contribuir al desenvolupament i assegurar la seva continuïtat i el futur”.

El Congrés d’enguany, que es farà els dies 13 i 14 d’abril, comptarà amb la presència de professionals de primera línia com el Doctor en Ciències Ambientals, geògraf naturalista i premi Global 500 de l’ONU, Martí Boada. Tampoc hi faltaran les ponències, els casos pràctics, les taules rodones i l’espai comercial dels expositors.

Per la seva banda, Josep Pujadas ha explicat que enguany la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona no pot assumir la seva aportació econòmica, però “hem treballat per contribuir amb el Congrés amb l’aportació de bons ponents com és el cas de Josep M. Cervera, director de l’Àrea d’Internacionalització Empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona. Pujadas ha reiterat que “cal mobilitzar tots els recursos possibles per tirar endavant el sector”.

Quima Vila ha detallat el programa i ha destacat que aquest any el Congrés té “un contingut més ramader que mai”. Segons ha explicat la responsable de Fires i Mercats, aquesta decisió s’ha fet a consciència perquè el públic objectiu del Congrés és majoritàriament ramader.

Aquesta nova edició del Congrés consta de 4 grans blocs temàtics que tractaran temes tan diversos com les energies renovables, el comerç mundial i les perspectives de futur pel sector porcí, la política agrària o la problemàtica de la salmonel•la. També es farà una conferència temàtica a càrrec del cuiner Oriol Rovira, responsable de cuina de Els Casals de Segàs, que porta per títol “Tancant cercles”.

Finalment, Burgaya ha agraït la implicació del sector i ha conclòs dient que en temps de crisi “descobrim que davant la falta de recursos sorgeix l’esforç, el talent, la dedicació i la implicació de les persones que hi ha darrere dels projectes, i així queda palès en aquest Congrés”. El president de l’ImpeVic ha assegurat que aquest any l’Europorc “no serà el Congrés de la crisi sinó un bon Congrés en temps de crisi”.

El Congrés Europorc està organitzat per l’ImpeVic, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Unnim i la delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Programa d’activitats

Més informació, des del web d’ImpeVic





Galeries de fotos:
- 2010
- 2009

Foto: Adrià Costa
Arxivat a