El Consorci Hospitalari vol retallar 6 milions d'euros i reduir personal

El consorci que gestiona l'Hospital General de Vic, el de Manlleu i la Clínica es proposa reduir un 10% de despesa, i pot plantejar un expedient de plantilla que afecti fins a 130 treballadors.

Redacció
30 de març del 2011
576_1301561380_Adri_Costa_MG_2928_Hospital_Sant_Jaume_Manlleu_SEM
576_1301561380_Adri_Costa_MG_2928_Hospital_Sant_Jaume_Manlleu_SEM | Adrià Costa
Pancarta contra les retallades a l'Hospita General de Vic. Foto: Adrià Costa

La necessitat de reduir despeses ha arribat a la sanitat osonenca. Aquest dijous al matí es reuneixen delegacions de la direcció del Consorci Hospitalari de Vic i del comitè d'empresa per debatre el programa de mesures que vol aplicar aquesta institució per reduir les seves despeses en un 10% que, traduït a xifres concretes, es correspondria amb uns sis milions d'euros.

Aquesta retallada de despeses s'aconseguiria a base de reduir els pressupostos de partides com material hospitalari i material farmacèutic, i també aplicant un programa de reorganització interna.

Però la peça més delicada serà, sens dubte, una operació de reducció de personal que pot afectar entre 100 i 130 persones, tot  i que no hi ha res confirmat en aquest aspecte, i no se sabrà quina és la proposta fins que el Consorci la posi sobre la taula aquest dijous.

Una de les possibles opcions és la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectaria unes 130 persones, però això es veu complicat per l'elevadíssim cost econòmic que comportaria. Una altra possibilitat seria la liquidació d'un centenar de contractes temporals. Aquestes afectacions s'haurien de repartir entre els dos centres assistencials de Vic i el de Manlleu. El Consorci creu, segons sembla, que la plantilla de la Clínica de Vic està sobredimensionada per les seves possibilitats.

Al marge d'aquesta operació de reducció de despeses, es podria posar en marxa una severa reorganització de l'Àrea Sanitària, que rebaixaria el nivell dels serveis dels hospitals d'Olot i de Campdevànol i que redirigiria cap a Barcelona alguns serveis sanitaris molt especialitzats que ara es presten als hospitals de Vic, Granollers i Manresa.

Foto: Adrià Costa
Arxivat a