La Revista Mà deixa el paper i es passa a Internet

La crisi econòmica s’emporta una publicació que ha rebut diversos guardons per la seva vocació integradora.

Redacció osona.com
25 de març del 2011
La Revista Mà ha decidit deixar de publicar en paper i passar-se a Internet. La manca de recursos econòmics, fruit de la crisi, han empès la direcció de la publicació a prendre aquesta decisió.

“Després d’aquests anys, i gairebé una cinquantena de números (32 a Osona, i 15 al Camp), hem decidit fer un replantejament, fer una parada i reflexionar sobre el projecte. No volem renunciar definitivament al paper, però ara creiem que l’aposta ha de ser decididament digital. És evident que la incertesa dels ajuts públics i els anunciants fixes ens han obligat també a prendre aquesta mesura”, expliquen els responsables de la revista en una nota de comiat.

La Revista Mà, editada a la ciutat de Vic, ha rebut diversos premis per la seva vocació integradora, entre ells el Francesc Candel. Fins ara, aquesta publicació era mensual i gratuïta. Estava escrita en llengua catalana, però comptava amb petits resums en cinc idiomes diferents (castellà, amazigh, àrab, anglès i francès), ja que mostrava un especial interès per la població nouvinguda.

Llegir exemplars de la Revista Mà



---------------
CARTA DE COMIAT

Ja fa més de tres anys que vam començar aquesta aventura, la Revista Mà. La primera edició d’Osona es va publicar el gener de l’any 2008, i l’octubre del 2009 va néixer la nova edició, la del Camp de Tarragona.

Després d’aquests anys, i gairebé una cinquantena de números (32 a Osona, i 15 al Camp), hem decidit fer un replantejament, fer una parada i reflexionar sobre el projecte. No volem renunciar definitivament al paper, però ara creiem que l’aposta ha de ser decididament digital. És evident que la incertesa dels ajuts públics i els anunciants fixes ens han obligat també a prendre aquesta mesura.

Han estat tres anys intensos, en els que hem après moltes coses, hem conegut persones, hem fet xarxa amb altres entitats i persones, ens han valorat la feina amb premis (Francesc Candel 2008, Premi Civisme als Mitjans de Comunicació 2008, Premi d’Idees per promoure l’ús del català 2009, i Premi Laus de Plata per la col•lecció de portades –disseny-)... Tot això és el que ens anima a continuar i a buscar nous projectes, nous mitjans, noves idees.

Ara podem afirmar que la Revista Mà ha estat una revista per tothom, que el que ha volgut és acostar cultures, persones, trencar tòpics i estereotips relacionats amb l’ampli món de la immigració, transmetre els valors de la catalanitat popular, entenent el periodisme de proximitat com un servei. Hem apostat per un model lingüístic innovador, que mai abans s’havia fet servir, i que és el que volem per a la nostra societat: una realitat viva multilingüe on el català sigui la llengua comuna i compartida per tothom.

Esperem poder estar online i en paper amb tots vosaltres tan aviat com sigui possible. Ara només ens resta agrair-vos la vostra col•laboració i el vostre suport, tant d’entitats i persones d’Osona, com del Camp de Tarragona, sense oblidar-nos de tots els col•laboradors, el Consell Editorial, els dissenyadors, lectors... A tots vosaltres,

GRÀCIES!

Segur que molt aviat podem continuar el projecte tots plegats. Mentre siguem necessaris, existirem.


Equip de la Revista Mà
Arxivat a