Les noves tendències en gestió enceten les Trobades Empresarials 2011

El catedràtic Oriol Amat i els empresaris Miquel Miró i Albert Castillo han estat els ponents al Sucre de Vic.

Redacció osona.com
24 de març del 2011
D‘esquerra a dreta: Miquel Miró, Albert Castillo i la moderadora Noemí Morral, en un moment de la jornada.
D‘esquerra a dreta: Miquel Miró, Albert Castillo i la moderadora Noemí Morral, en un moment de la jornada. | Ajuntament de Vic
D‘esquerra a dreta: Miquel Miró, Albert Castillo i la moderadora Noemí Morral, en un moment de la jornada. Foto: Ajuntament de Vic

Sota el títol “Noves tendències en gestió empresarial” aquest dimecres, 23 de març,s’ ha iniciat la 7a edició de les Trobades Empresarials d’aquest 2011. Experts en la matèria han  parlat de com gestionar els recursos de les empreses de manera més eficient per tal d’afrontar l’actual conjuntura econòmica, a l’auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici el Sucre de Vic.

El president de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic) i segon tinent d’alcalde, Josep Burgaya, ha donat la benvinguda als assistents i ha inaugurat el nou cicle de les Trobades Empresarials, que tal com ha explicat ell mateix “tenen l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit empresarial de la comarca aportant eines de reflexió i de formació”. El president de l’ImpeVic ha remarcat que “des de l’administració apostem pel sector econòmic perquè és la base estructural d’una societat del benestar”.

Tot seguit, el catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat, ha iniciat la seva conferència “Què fan les empreses que avancen en temps difícils?”, en què ha explicat les característiques i les tècniques del model de negoci econòmic i financer d’empreses catalanes que estant creixent de manera significativa en aquests darrers anys, basades en l’organigrama organitzatiu d’una empresa. Amat ha assegurat que “el pitjor ja ha passat” i ha conclòs dient que “cal que entre tots, empreses i consumidors, tirem endavant per sortir de la crisi”.

Després de la pausa pel cafè, el director de Finances i Sistemes del Grup Torres, Miquel Miró, i el director general de Madel, SA, Albert Castillo, han analitzat els casos d’èxit de les seves respectives empreses. Tots dos han coincidit en dir que la innovació i la internacionalització són la resposta més efectiva per reinventar i transformar el model empresarial per a posicionar-se dins el mercat. La Trobada ha finalitzat amb un col•loqui en què hi han participat els tres ponents.

Les Trobades Empresarials estan organitzades per Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), Unnim, la Universitat de Vic (UVic) i la delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona, i compta amb el suport de  la Diputació de Barcelona i el Departament d’Empresa i Ocupació, el Fons  Social Europeu de la UE i la col•laboració de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID).
 Oriol Amat, en un moment de la seva ponència. Foto: Ajuntament de Vic
Arxivat a