Els concursos per a joves, també a les xarxes socials

“Joves i conducció”, el concurs coorganitzat pel RACC, el Servei Català de Trànsit i la revista “Secundèria”, ja compta amb més de 220 relats, vídeos i fotografies.

Nació Digital
21 de març del 2011
Una de les fotografies que participen al concurs \"Joves i conducció\"
Una de les fotografies que participen al concurs \"Joves i conducció\" | Joves i conducció
Una de les fotografies que participen al concurs de seguretat viària. Foto: Joves i conducció

Les noves edicions de “Joves i conducció”, “Ficcions” i “Deià”, en un mes de concurs, presenten una gran participació i s'estenen a les xarxes socials.

“Poder dotar als joves d'espais on poder-se expressar” és un dels motius que justifiquen els diferents concursos segons els organitzadors. “Sovint es parla que els joves són uns ni-ni, res més lluny de la realitat” comenten els organitzadors de "Joves i conducció" . “Només cal entrar al concurs per comprovar com aquests joves intenten amb els seus relats, vídeos, fotos i cançons, fer de les carreters un lloc més segur”.

Una de les novetats que presenta el concurs, a més, és la immersió de ple a les xarxes socials. El concurs ha volgut premiar la difusió d'aquelles participacions més actives a les xarxes amb un premi popular. Tothom que tingui un compte a Facebook, per exemple pot votar les participacions. La que més punts obtingui s'endurà un iPod.

Aquesta és una de les formes que han trobat els organitzadors per a fer difusió del concurs i conscienciar als joves dels riscos que s'amaguen darrera de conductes temeràries i inconscients.

Fa un mes que van començar els concursos per a joves de creació literària, vídeo, fotografia i cançons editats per la revista Secundèria del Grup Nació Digital. La bona acollida dels concursos fa preveure que les edicions d'enguany siguin tot un èxit.

Joves i conducció


Joves i conducció és un concurs, coorgantizat entre la revista Secundèria, el RACC i el Servei Català de Trànsit. Els concursants, durant dos mesos, envien els seus vídeos, relats, fotografies i cançons sobre temes relacionats amb la seguretat viària. La present edició del concurs vol reflexionar sobre les motos i el civisme. Catalunya és un referent europeu en l’ús de la motocicleta. Hi ha 173 motos per cada 1.000 habitants.

Ficcions


Ficcions és un concurs de relats que enguany celebra la cinquena edició amb un total de 6.000 participants en les quatre darreres edicions. Es tracta d'un concurs literari en català que proposa crear una història de ficció dividida en quatre capítols i que pren com a punt de partida un primer inici (hi ha cinc propostes per escollir, aquest any amb textos de Miquel Martí i Pol, Albert Balasch, Montse Banegas, Quim Monzó i Albert Sánchez Piñol).

"Deià, l’aventura d’imaginar espais"


"Deià, l’aventura d’imaginar espais" és un concurs de creativitats i dissenys adreçats als joves estudiants de 14 a 18 anys amb una temàtica d’interiors i una d’exteriors. Com s’imaginen un habitatge per a joves? Com redefinirien el seu espai habitable, de forma alternativa, econòmica i ajustada a les pròpies necessitats? Com s’imaginen el futur de l’habitatge per als joves?