Seva ret un entranyable homenatge a Pep Bassas

Multitudinària inauguració del monòlit i bust dedicat al pilot de ral•lis.

Redacció osona.com
21 de març del 2011
L'alcalde de Seva, Josep Palmarola, llegint el rètol del bust de Pep Bassas. Al seu costat, els fills del pilot, Maria i Josep.
L'alcalde de Seva, Josep Palmarola, llegint el rètol del bust de Pep Bassas. Al seu costat, els fills del pilot, Maria i Josep. | Xevi Mas
L'alcalde de Seva, Josep Palmarola, llegint el rètol del bust de Pep Bassas. Al seu costat, els fills del pilot, Maria i Josep. Foto: Xevi Mas.

Amb una multitudinària presència de veïns, amics, aficionats, pilots i públic en general, aquest dissabte ha tingut lloc a Seva la inauguració oficial del monòlit i bust dedicat al pilot de ral•lis veí d'aquesta població, Pep Bassas, mort el 28 de juny de 2008 després d'una prolífica carrera esportiva tant com a pilot com a preparador. El monument, la construcció del qual va ser aprovada en ple municipal, és obra de la reconeguda escultora Marta Solsona i està format per un pilar de pedra damunt del que s'erigeix un bust de bronze de 60 centímetres d'altura. La seva ubicació és central en la rotonda de Sant Antoni, molt propera a la casa familiar del pilot.
 
A l'acte d'inauguració, a més de l'alcalde de Seva, Josep Palmarola, i la família de Pep Bassas, hi han assistit entre d’altres el president del RACC, Sebastià Salvadó, i l'excopilot mundialista, Luis Moya, que juntament amb antics copilots del Pep i altres persones properes a la seva vida esportiva, han glossat la figura, els èxits i la vida de l'homenatjat.

La matinal ha comptat amb la concentració de cotxes clàssics i d'alguns dels automòbils que va pilotar Pep Bassas, destacant l’R5 Copa amb el qual va ser Campió de Catalunya i el BMW M3 amb el qual es va proclamar Campió d'Espanya. Pep Bassas va aconseguir un títol català, tres campionats d'Espanya i diversos subcampionats, a més de ser una persona que sempre es va lliurar al seu poble i al seu país, sent extraordinàriament apreciada la seva qualitat humana.
 
Amb aquest gest de reconeixement, Seva vol recordar amb admiració a un dels seus veïns més famosos. Amb el monòlit i bust inaugurat, ja són dos els monuments erigits en el casc urbà de Seva, l'altre es va construir en homenatge a un altre il•lustre veí de la població, Àlex Crivillé.