Tona Futur fa marxa enrere i anirà a les eleccions amb Josep Picó

ACTUALITZAT AMB NOTA DE PREMSA DE TF L’exalcade decideix fer el pas a darrera hora, en el marc d’una important assemblea. Antònia Serra i Claudi Pagès podrien afegir-se a la candidatura.

Redacció osona.com
20 de març del 2011
Assemblea de Tona Futur, el  passat divendres. De peu, Josep Picó i Xavier Sardà.
Assemblea de Tona Futur, el passat divendres. De peu, Josep Picó i Xavier Sardà. | Tona Futur
Assemblea de Tona Futur, el passat divendres. De peu, Josep Picó i Xavier Sardà. Foto: Tona Futur

Tona Futur es presentarà a les eleccions amb una candidatura encapçalada per l’exalcalde Josep Picó. La decisió es va prendre el divendres, en una assemblea de la formació que es va celebrar a porta tancada a la sala de plens de l’Ajuntament i que va comptar amb la presència d’unes 60 persones. Al damunt de la taula hi havia la possibilitat real de no presentar-se a les eleccions.

Al final, però, una de les reunions més importants dels últims anys de Tona Futur va finalitzar amb fumata blanca. La renúncia de l’actual  portaveu de la formació a l’Ajuntament de Tona, Xavier Sardà, havia deixat un buit a la direcció complicat de cobrir. Tot apuntava que Tona Futur desistiria de presentar-se a les eleccions del 22 de maig i continuaria les seves activitats com a associació. Finalment, Picó va donar divendres el pas i va decidir liderar la formació cap a uns comicis on es tornarà a veure amb l’actual alcalde Josep Salom (CiU), que va aconseguir una majoria aclaparadora a la passada legislatura.

“La gent està molt il•lusionada per aquesta nova etapa”, ha assegurat Sardà a Osona.com. Segons el portaveu de Tona Futur, les línies que proposa la formació de cara a la propera legislatura estaran marcades per “l’austeritat”.


Antònia Serra i Claudi Pagès entren en escena

La llista de Tona Futur encara no està enllestida, però ja hi ha alguns noms que són segurs. Així, en els primers noms de la llista també hi figuraran Cristina Escrig, Anna Prat, Joan Rossinyol, Enric López, David Serra, Ramon Aregall i Telma Cruzate. Xavier Sardà anirà en un lloc simbòlic, al número 13.

En aquests moments, hi ha altres persones que estan valorant la seva possible participació a la llista. Dues d'elles són Antònia Serra i Claudi Pagès, també exalcaldes, a qui se'ls li hauria ofert un lloc destacat a la candidatura.

Tona Futur és una formació d’independents, que acull diverses sensibilitats amb fonaments d’esquerres. Va sorgir fruit de la trista polèmica de la incineradora, que va dividir el poble de Tona en dos. Des de llavors, Tona Futur ha estat peça clau de la política municipal tonenca i ha format part l’equip de govern del municipi en tres legislatures: a la primera, amb Josep Picó al capdavant i compartida amb CiU; a la segona, també amb Josep Picó, ara en solitari; a la tercera, amb Antònia Serra, també en solitari. Després de 12 anys al poder, Tona Futur va perdre les eleccions, amb Xavier Sardà com a cap de llista. En aquests moments, està a l’oposició, amb quatre regidors (CiU en té nou).


-------------------
NOTA DE PREMSA
TONA FUTUR

Josep Picó tornarà a ser cap de llista de Tona Futur


En l’assemblea celebrada el divendres al vespre, Josep Picó va acceptar l’oferiment de l’executiva per tornar a ser el candidat a l’alcaldia per Tona Futur. Els 62 associats presents a l’assemblea van aprovar per unanimitat el nomenament com a cap de llista de l’excalde Picó a les properes eleccions municipals.

Des de la darrera assemblea celebrada abans de l’estiu, l’executiva de TF havíem intensificat les gestions per trobar un substitut a l’actual cap de llista Xavier Sardà. Teníem clar que només ens presentaríem a les eleccions si trobàvem un candidat identificat totalment amb els ideals de Tona Futur, amb capacitat, disponibilitat i possibilitats reals de guanyar les properes eleccions. És en aquest sentit que estàvem disposats fermament a abandonar temporalment si calia l’acció política si no acceptava alguna de les tres persones a les que es va fer l’oferiment.

Després d’un primer punt de l’assemblea, en que diferents regidors vàrem exposar una anàlisi de la situació política del poble, l’executiva va demanar formalment a Josep Picó que encapçalés una nova llista de Tona Futur. Josep Picó va acceptar la responsabilitat enmig de forts aplaudiments.

Tot i que no hi ha llocs definits sí que un seguit d’associats van mostrar la seva disponibilitat per anar a llocs destacats de la llista:

- Cristina Escrig, Anna Prat i Joan Rusinyol, actualment regidors de TF.

- David Serra i Ramon Aregall, exregidors de TF en anteriors legislatures.

- Telma Cruzate, Enric López i Ramon Sans, actualment membres de l’Executiva política de TF.

La setmana vinent se celebrarà la primera reunió de l’executiva on també s’ha convidat a diversos associats que podrien incorporar-se a la llista. L’exalcaldesa Antònia Serra, present a l’assemblea, i l’exalcalde Claudi Pagès ,actualment membre de l’executiva, van rebre l’oferiment d’incorporar-se a la candidatura.

Per la seva banda Xavier Sardà va mostrar el seu absolut suport a la nova candidatura que recolzarà en els darrers llocs de la llista electoral, i seguirà treballant activament dins de l’executiva.

A la mateixa assemblea es va decidir que, fidel als seus principis, Tona Futur es presentaria com a independent i que seguiríem dins de la Federació d’Independents d’Osona.

Des de l’executiva i en nom de tots els associats de Tona Futur volem manifestar la satisfacció i el total suport a Josep Picó en la seva reincorporació a la política municipal. Josep Picó ja ha demostrat en els seus anys de regidor i com a alcalde, que té totes les qualitats per ser el millor alcalde de Tona. En el moment de crisi actual, amb la mancança de recursos que pateix l’Ajuntament estem convençuts que cal un cop de timó per redreçar la situació del poble aplicant mesures d’austeritat i d’estalvi. Estem convençuts que la millor persona per dirigir aquesta etapa és en Josep Picó.

Tona Futur, ara i sempre!
Tona, 20 de març de 2011. Comissió Executiva de Tona Futur.
Arxivat a