El parc tecnològic de Vic tindrà un viver d'empreses amb necessitats de recerca

Els sectors especialitzats encara no estan definits, tot i que la mecatrònica, la investigació agroalimentària i la biotecnologia està clar que hi tindran un “paper clau”.

per Laura Busquets / ACN, 17 de març de 2011 a les 15:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Josep Burgaya i Josep Comas han fet balanç de la tasca realitzada per ImpeVic durant aquesta legislatura. Foto: Laura Busquets / ACN

El Parc del Coneixement i la Innovació de Vic tindrà un viver d'empreses amb necessitats de recerca tecnològica. Segons ha explicat el president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Vic (ImpeVic), Josep Burgaya, aquest projecte és la culminació de fer de Vic “una ciutat on el capital humà i l'economia del coneixement juguin un paper clau”. Ha desmentit que sigui per substituir activitats industrials tradicionals, “sinó per complementar-les”. Aquest viver d'empreses treballarà conjuntament amb els grups de recerca aplicada de la Universitat de Vic. L'edifici, que s'ubicarà als terrenys de l'antiga fàbrica de Can Baumann, serà una realitat al 2012.


Josep Comas, president d’Impevic, ha dit que no es tracta de traslladar-hi “qualsevol tipus de grup de recerca de la Universitat” sinó aquells grups que puguin transformar-se en spin off de la mateixa Universitat o que puguin donar suport als projectes empresarials.

Burgaya ha assenyalat que el concepte de “creació d'entorn és fonamental”. El president de l'ImpeVic ha afegit que d'aquesta manera s'aconseguirà que les empreses creïn els àmbits I+D en aquests espais.


Els impulsors del projecte no han definit els sectors empresarials que tindran cabuda al Parc del Coneixement i la Innovació perquè consideren “que ha de restar obert”. De totes maneres, hi ha sectors com els de la mecatrònica, la investigació agroalimentària i la biotecnologia aplicada a les Tecnologies de la Comunicació que hi tindran un paper “clau”.

En el darrer any s'ha treballat per concretar una proposta de continguts i ubicació d'aquest equipament. El projecte ha aconseguit un préstec del Ministeri de Ciència i Innovació de més de 42.000 euros, mentre que el FEDER i la Diputació de Barcelona cofinançaran les obres de rehabilitació i adequació d'una part de l'antiga fàbrica de Can Baumann per un import de gairebé 1 MEUR.

Actualment, s'està treballant en la redacció del projecte executiu per poder començar les obres aquest 2011.

Notícies publicades del parc tecnològic
ImpeVic proposa un canvi de model productiu basat en les TIC

Burgaya i Comas ho han explicat en una roda de premsa de valoració de la legislatura. Burgaya ha destacat que “crear xarxa” és una de les funcions “primordials” de l'ImpeVic. El president de l'àrea és conscient que no es pot suplir l'activitat privada, “però sí que es pot ajudar a crear noves oportunitats”.

Comas ha destacat que “cal un canvi de model productiu basat en les noves tecnologies” i precisament des d'aquesta premissa l'ImpeVic ha apostat per iniciatives com l'E-week o la materialització del VIT (espai d'integració tecnològica).

Des del 2007, l'Institut Municipal ha ajudat a la creació de 200 empreses i més de 300 llocs de treball. Només durant el 2010, s'han creat 81 empreses que han suposat 120 llocs de treball nous.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació