Sant Hipòlit inicia l'ampliació de la residència i centre de dia

L’acte també serveix per obrir el carrer de la Vinya i presentar el llibre “40 anys de la Fundació Gallifa”.

Redacció osona.com
15 de març del 2011
Col·locació de la primera pedra.
Col·locació de la primera pedra. | Ajuntament de St. Hipòlit
Públic assistent a la presentació del llibre sobre la Fundació Gallifa. Foto: Ajuntament de St. Hipòlit

Ahir, dilluns dia 14 de març, es va fer l’acte de posada de la primera pedra de les obres d’ampliació de la residència i centre de dia Fundació Gallifa de Sant Hipòlit de Voltregà. En l’acte, que donava inici a les obres d’ampliació de la residència, hi van assistir l’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà Xavier Vilamala, l’alcalde de Les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, la directora dels Serveis Territorials de Barcelona del Departament d’Acció Social de la Generalitat de Catalunya, Carme Canela, i Josep M. Vila d’Abadal, diputat al Parlament de Catalunya, alcalde de Vic i membre de la Fundació Gallifa.

L’acte d’ahir va servir també per obrir al trànsit la prolongació del carrer de La Vinya i per presentar el llibre “40 anys de la Fundació Gallifa”.


L’ampliació de la residència i centre de dia

La primera fase de les obres d’ampliació de la residència i centre de dia Fundació Gallifa han estat adjudicades a l’empresa ACERTIS Obres i Serveis S.A, amb un import de 582.616,95 €( IVA no inclòs). El termini d’execució de les obres serà de tres mesos i mig aproximadament , de manera que està previst que s’acabin als voltants del mes de juliol. Pel que fa a la segona i última fase, està previst que es pugui fer a continuació d’aquesta primera intervenció.

Pel que fa al finançament de les dues fases de les obres es compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona atorgada a la Comunitat de Municipis del Voltreganès per un import de 328.000 euros, amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya per un import d’1 milió d’euros i la resta se’n farà càrrec l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà.

Les obres permetran guanyar 22 places per la residència i 24 pel centre de dia. Els treballs consistiran en reformar els espais i serveis existents i construir un edifici annex on s’ubicaran les noves places residencials i de centre de dia. Actualment la residència i el centre de dia, ubicat al carrer de la Vinya, ofereix 13 places residencials, 10 de llar residència i 10 de centre de dia.

L’equipament és gestionat per l’Hospital de la Santa Creu de Vic des del dia 1 de novembre de 2009. L’Ajuntament de Sant Hipòlit manté la titularitat i la propietat del centre sempre “amb l’objectiu de donar un millor servei, mantenint la prioritat de reservar les places als habitants de Sant Hipòlit i de les Masies de Voltregà”.


El nou carrer de la Vinya

L’acte d’ahir va servir també per obrir oficialment el nou carrer de la Vinya. L’obertura d’aquest carrer fins a la Plaça Pompeu Fabra dona resposta a una reivindicació històrica per la sortida de vehicles que van al CAP, a la residència i al camp de futbol.

Les obres de prolongació del carrer de la Vinya han consistit en enderrocar les granges que afectaven al traçat del carrer, canalitzar una part del Torrent de Mitjavila, pavimentar i urbanitzar provisionalment tota la zona, millorar la conducció de la xarxa d’aigua potable i instal•lar un nou enllumenat públic al llarg de tot el carrer.


El llibre '40 anys de la Fundació Gallifa'

Ahir també es va presentar públicament el llibre “40 anys de la Fundació Gallifa”. El llibre és una segona edició, revisada i actualitzada, respecte la primera edició de l’any 2003.

Amb pròleg de Josep Espona, textos de Ramon Ordeig i fotografies de Quim Espona, el llibre recull els orígens, l’estructura, els objectius i l’etapa actual de la Fundació Gallifa.


Josep Maria Vila d'Abadal i Xavier Vilamala van presentar el llibre de la Fundació Gallifa. Foto: Ajuntament de St. Hipòlit

Col·locació de la primera pedra. Foto: Ajuntament de St. Hipòlit