El Museu de l’Esquerda proposa un cicle de xerrades sobre fòssils i dinosaures

La iniciativa també inclou una exposició i una excursió.

Redacció osona.com
15 de març del 2011
El Museu Arqueològic de l'Esquerda de Roda de Ter ja ho té a tot a punt per iniciar un nou cicle de conferències. Aquest any el dedicaran a la paleontologia i parlaran de fòssils i de dinosaures. La primera conferència porta per títol “Fòssils i clima en la història geològica de la Plana de Vic” i anirà a càrrec del Dr. David Serrat, catedràtic de Geodinàmica a la Universitat de Barcelona. Està prevista pel dissabte, 19 de març, a les 19:00 h. a la Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda. També es farà una exposició amb dinosaures de joguina que han aportat els nens i nenes de les dues escoles de primària de Roda de Ter.

Per portar a terme aquest nou cicle de conferències al voltants de la paleontologia, els fòssils i els dinosaures, el Museu Arqueològic de l'Esquerda ha convidat geòlegs i paleontòlegs de prestigi, vinculats a la Universitat de Barcelona i a l’Institut Català de Paleontologia, per tal que els acompanyin en aquest viatge que els farà recular milions d’anys enrere. El cicle constarà de tres conferències i una visita a Fumanya (Berguedà) on es podrà visitar un important jaciment paleontològic, que conserva 3.500 petjades de dinosaure.

Paral•lelament es podrà veure l’exposició Dinosaures a la Biblioteca. La mostra es munta amb la col•laboració dels nens i les nenes de les escoles de Roda. Se'ls ha demanat que deixin els dinosaures de joguina que tenen a casa i s'exposaran amb la màxima informació possible.

A les escoles també s’organitzaran diferents activitats. Es podrà visitar des del 19 de març fins el 4 d’abril, en horaris de Biblioteca Bac de Roda.


PROGRAMA D'ACTES

Dissabte, 19 de març
Hora: 19.00 h. Lloc: Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda.
Fòssils i clima en la història geològica de la Plana de Vic. A càrrec del Dr. David Serrat, catedràtic de Geodinàmica a la Universitat de Barcelona.

Dissabte, 26 de març
Hora: 19.00 h. Lloc: Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda.
Quan els dinosaures dominaven Catalunya. A càrrec del Dr. Bernat Vila, Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont.

Dissabte, 2 d’abril
Hora: 19.00 h. Lloc: Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda.
Els jaciments paleontològics de Fumanya, un viatge Cretaci. A càrrec de la Sra. Begoña Poza, geòloga i paleontòloga.

Diumenge, 3 d’abril
Hora: 11 del matí. Visita al Museu de les Mines de Cercs i al jaciment paleongològic de Fumanya (Berguedà). A càrrec del Museu de les Mines de Cercs i amb el guiatge de la paleontòloga Begoña Poza. Inscripcions fins el dia 26 de març: Museu Arqueològic de l’Esquerda. Tel. 93 854 02 71 - a/e: [email protected]
Preu de la visita amb dinar: 20 €
Amics de l’Esquerda: 18 €

Del 19 de març al 4 d'abril
Exposició Dinosaures a la Biblioteca.
En horaris de la Biblioteca Bac de Roda.
L’exposició es munta amb la col•laboració dels nens i les nenes de les escoles de Roda. Se'ls ha demanat que deixin els dinosaures de joguina que tenen a casa i s'exposaran amb la màxima informació possible.

Cartell de l’exposició de dinosaures

Cartell del cicle

Arxivat a