Gurb donarà prioritat als vianants i les bicis en la urbanització de la BV-4601

El municipi rep el projecte de la Diputació de Barcelona.

per Redacció osona.com, 3 de març de 2011 a les 17:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Projecte d'urbanització de la BV-4601, al seu pas per Gurb. Foto: Diputació de Barcelona

L'Ajuntament de Gurb ha rebut de la Diputació de Barcelona el projecte d'urbanització de la carretera BV-4601, l'actuació del qual dóna continuïtat dels recorreguts de vianants i de la xarxa de l'activitat entre els diferents àmbits que es troben al llarg de la carretera, reforçant igualment la zona de la Plaça de l'Amistat com a centre urbà i l'adequació de l'itinerari escolar.


La carretera BV-4601, al seu pas pel municipi, té una clara prioritat al vehicle privat que va en detriment d'una comunicació a peu o en bicicleta, més propera al veïnat. Es fa palès, doncs com a element comú la inexistència o discontinuïtat de recorreguts clars i segurs pels vianants.

En aquest sentit, el projecte té com a punt de partida donar continuïtat dels recorreguts de vianants i de la xarxa d'activitat entre els diferents àmbits que es troben al llarg de la carretera, diferenciant clarament l'espai del vianant i del cotxe, com ara els aparcaments de la zona del polígon industrial del dels aparcaments situats en paral•lel a les zones d'habitatge.


També s'implementa el carril bici a les voreres més amples i es dóna continuïtat als recorreguts de vianants entre els pols d'activitat al municipi, l'Ajuntament i el Poliesportiu, i es reforça definitivament la zona de la plaça de l'amistat com a centre urbà, mitjançant el seu tractament com a plataforma única i zona de convivència del cotxe i el vianant.

La intervenció que proposa el projecte actua sobre una superfície de 17.928,73 m2, i planteja actuacions com ara la pavimentació de plataforma única, la creació de voreres i carril bici, la implantació de passos de vianants i elements reductors de velocitat o la col•locació del mobiliari urbà que millori la qualitat del nou espai urbà.


Igualment, contempla l'execució de drenatge de la carretera, la col•locació de nou enllumenat públic, d'arbrat i xarxa de rec, el soterrament de línies elèctriques, la implantació de fibra òptica per telecomunicacions o la millora de la xarxa d'abastament d'aigua, de la de telefonia i gas i de la senyalització vertical i horitzontal.

El pressupost supera el 3,2 milions d'euros i el termini d'obres se situa en 14 mesos.

 

Participació