L'Ajuntament de Vic fa retirar 500 antenes parabòliques dels balcons

L'equip de civisme i convivència fa públic el balanç de la feina feta durant tres anys i mig.

Laura Busquets / ACN
02 de març del 2011
Presentació de la feina feta per l'equip de civisme de l'Ajuntament de Vic, amb la presència del regidor Josep Rafús.
Presentació de la feina feta per l'equip de civisme de l'Ajuntament de Vic, amb la presència del regidor Josep Rafús. | Laura Busquets / ACN
Presentació de la feina feta per l'equip de civisme de l'Ajuntament de Vic, amb la presència del regidor Josep Rafús. Foto: Laura Busquets / ACN

L'equip de civisme i convivència de l'Ajuntament de Vic ha fet retirar gairebé 500 antenes parabòliques dels balcons de la ciutat d'acord amb el que estableix l'ordenança municipal. També s'han fet campanyes informatives “porta per porta” a més de 1.300 famílies per tal que no deixin la roba estesa als balcons. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Vic, Josep Rafús, ha explicat que el treball dels agents cívics també se centra en matèria d'higiene a les escales i patis interiors de les comunitats de veïns i en fer de mitjancer en qüestions de soroll. Rafús ha destacat que es tracta d'un treball que requereix d'un seguiment “constant”. La nova ordenança de civisme de la ciutat estarà llesta en els propers mesos.

A través d'un treball comunicatiu “porta per porta” els agents cívics de l'Ajuntament de Vic han aconseguit retirar 437 antenes parabòliques, en compliment de l'ordenança municipal. Pel que fa a la roba estesa que es pot veure als balcons de la ciutat, s'han portat a terme campanyes informatives també “porta a porta” amb 1.300 famílies.

L'equip de civisme i convivència ha atès més de 550 queixes ciutadanes, algunes d'elles vinculades amb la prohibició de donar menjar a animals a la via pública o amb mala conducta de tirar papers a terra. L'Ajuntament ha informat més de 2.500 habitatges perquè els veïns tinguin cura de no deixar que les escombraries gotegin, evitar que s'embrutin els patis interiors i mantenir netes les escales de veïns.

Rafús ha explicat que ja s'ha contactat amb la majoria dels presidents de comunitat i escales de veïns de la ciutat. Pel regidor, aquest primer contacte és “molt important” per poder detectar els problemes “abans que esclatin”.

Rafús ha assenyalat que la funció educativa és “essencial”. En aquest sentit, des de l'any 2008 s'han establert accions i dinàmiques per fomentar el civisme i la convivència entre la població més jove. Rafús ha destacat l'èxit de l'exposició “Gràcies, fem un bon equip” o els concursos de dibuix sobre accions cíviques adreçats als nens i nenes dels casals d'estiu.


Revisió de l'ordenança municipal

Josep Rafús ha explicat que l'equip de govern està “refent” l'ordenança municipal de bon govern, civisme, bons costums i convivència ciutadana de Vic, creada l'any 2006. Segons ha explicat el regidor, “la ciutadania canvia i, per tant, l'ordenança municipal ha de ser sensible a aquests canvis”.

El regidor ha avançat que la norma inclourà la llei de protecció d'animals amb una campanya específica referent a la qüestió dels gossos i en què “es donarà visibilitat a aquelles persones que són cíviques”.

L'ordenança que es presentarà en els propers mesos recull algunes de les aportacions que s'han vehiculat des del Consell de Ciutat, des de les diferents associacions de veïns i des del consistori infantil.

L'equip de civisme i convivència de l'Ajuntament de Vic ha fet públic aquest dimarts el balanç de la feina feta durant els tres anys i mig de funcionament. L'equip, de nou persones, promou el diàleg com a aliat per resoldre els conflictes i són els encarregats de vetllar pel compliment de l'ordenança municipal de bon govern, civisme, bons costums i convivència ciutadana.
Arxivat a