Els immigrants capitalitzen la protesta a Vic contra els desnonaments

La concentració s'ha fet a la plaça del Pes i ha tingut un seguiment molt minse.

Redacció osona.com
26 de febrer del 2011
Alguns dels manifestants a la protesta, que ha tingut lloc aquesta tarda al centre de Vic.
Alguns dels manifestants a la protesta, que ha tingut lloc aquesta tarda al centre de Vic. | Xavier Sanfeliu
Alguns dels manifestants a la protesta, que ha tingut lloc aquesta tarda al centre de Vic. Foto: Xavier Sanfeliu

La protesta contra els desnonaments que s'ha fet aquesta tarda a Vic ha tingut un seguiment molt minse, amb una cinquantena de persones, la majoria immigrants. La concetració ha tingut lloc a la plaça del Pes a les 7 de la tarda. Els manifestans portaven megàfons i s'han pogut llegir cartells amb frases com "M'han estafat", "Lloguers justos" o "Prou enganys".

La protesta havia estat convocada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Plataforma per al Dret a l’Habitatge d’Osona sota el lema “Prou desnonaments! Per un habitatge digne!". La CUP de Vic també es va adherir a la convocatòria.

Els convocants han exigit que es legisli de forma que sigui possible la dació del pis en pagament, de forma que, un cop perdut l’habitatge, les persones afectades no quedin endeutades per tota la vida (a vegades amb una quantitat superior al preu de compra de l’habitatge) i puguin tornar a reprendre la seva vida accedint a un nou d’habitatge digne. Les dues plataformes adverteixen que el cas de Vic no serà un cas aïllat.

Fa pocs dies, a Vic es va produir el desnonament d’una família com a conseqüència de l’execució de la hipoteca amb el Banco de Santander. L’actuació va comptar amb el suport dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Durant tot el matí es van viure moments tensos entre les forces de seguretat i la seixantena de manifestants que es van desplaçar al lloc per donar suport a la família (un home que cobra de l’atur, la seva dona embarassada i un nen petit).


Més informació sobre el darrer desnonament a Vic

Arxivat a