Torelló lliura els 18 pisos de protecció oficial de la promoció la Carrera

La Generalitat també col•labora amb Viladrau, Taradell i Sant Hipòlit per a la construcció de 46 habitatges.

per Redacció osona.com , 25 de febrer de 2011 a les 17:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els pisos de la promoció la Carrera de Torelló. Foto: Ajuntament de Torelló

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i l’alcalde de Torelló, Miquel Franch, han lliurat avui les claus de 18 pisos amb protecció oficial de lloguer de la promoció la Carrera, de Torelló). Els habitatges han estat construïts per l’Institut Català del Sòl i els administra l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. El bloc s’ha projectat amb criteris de sostenibilitat, innovació i estalvi energètic, com ara l’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària, façanes amb aïllament tèrmic i recollida selectiva d’aigües. L’obra és de l’arquitecte Màrius Quintana i ha tingut un cost d’1,63 milions d’euros.


L’edifici, situat al carrer del Portal de la Carrera, té un total de 24 pisos: 18 d’un dormitori amb una superfície útil de 40 m2 a 45 m2, i sis de dues habitacions i una superfície d’entre 50 m2 i 54 m2. El preu mensual del lloguer varia de 187 a 251 euros mensuals més les despeses dels serveis comunitaris que són de 20 euros a 27 euros. Els pisos estan destinats a persones majors de 65 anys i s’ha fet una reserva per als col•lectius de famílies monoparentals, pensionistes, perceptores de PIRMI o més grans de 52 anys perceptores del subsidi de desocupació. Es tracta d’habitatges dotacionals i al costat del bloc hi ha un nou Casal de la Gent Gran. Al mateix, sector també hi ha una residència d’avis i un centre de dia.


Nou edifici de 17 habitatges amb protecció oficial a Torelló


Els sis pisos no adjudicats avui s’assignaran en una nova convocatòria on també s’oferiran 17 nous pisos que s’han fet al sector del Castell, entre l’avinguda dels Pirineus i el carrer del Progrés. A aquests habitatges se sumaran altres 18 de les promocions La Creu i El Castell I. En total, fins ara s’han adjudicat 60 pisos a Torelló i queden pendents 41 (

Dels 17 habitatges, 11 tenen tres dormitoris, quatre en tenen dos, i dos disposen de quatre habitacions, amb una superfície que oscil•la entre els 60 m2 i els 85 m2. A la planta soterrani hi ha un aparcament amb una vintena de places i 17 trasters. A més, un dels habitatges i una plaça d’aparcament estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

De la resta de pisos que s’oferiran a la convocatòria, hi ha 12 de la promoció del Castell I, que tenen la singularitat d’haver-se construït amb uns sistemes innovadors on es compagina la construcció dels fonaments i els murs de contenció amb formigó armat sobre el terreny amb un sistema modular i industrialitzat fet a fàbrica. Es tracta d’habitatges de dues habitacions, llevat de dos pisos que en tenen un dormitori, i una superfície de 45 m2 a 57 m2. A la planta semisoterrània hi ha les instal•lacions de neteja, escombraries, llum, aigua i telecomunicacions.


Territori i Sostenibilitat col•labora amb els municipis de Sant Hipòlit de Voltregà, Viladrau i Taradell per fer 46 habitatges

A la tarda, Carles Sala ha visitat uns solars a Sant Hipòlit de Voltregà, situats entre el carrer del Bisbe Morgades i el carrer del Progrés, on es preveu fer 21 pisos amb protecció oficial, d’acord amb un conveni  signat entre la Generalitat i l’Ajuntament de Sant Hipòlit. L’han acompanyat durant la visita l’alcalde de Sant Hipòlit, Xavier Vilamala, el president del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa, i el personal tècnic de la Fundació Habitatge i Serveis Osona.

Seguidament, el secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat ha signat a Vic un protocol de col•laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Consell Comarcal d’Osona i l’Ajuntament de Viladrau per construir vuit pisos amb protecció oficial en un edifici plurifamiliar a la finca situada entre els carrers de les Planes i d’Arbúcies. La superfície de la finca és de 745 m2.

Un cop acabat l’acte de signatura, el secretari s’ha reunit amb l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i han fet el seguiment d’una obra ja licitada que preveu la construcció de 17 habitatges amb protecció oficial a Taradell.

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, ha visitat uns solars a Sant Hipòlit de Voltregà. L’han acompanyat Xavier Vilamala, alcalde de la població, i el president i vicepresident del Consell Comarcal d’Osona, Miquel Arisa i Lluís Vila. Foto: Consell Comarcal d'Osona

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació