Roda de Ter posa la catifa al nou teatre Eliseu

L’equipament s’estrena oficialment aquest diumenge. El cap de setmana que ve, jornada de portes obertes i inauguració oficial.

Redacció osona.com
25 de febrer del 2011
576_1298630976IMGP0965_Teatre
576_1298630976IMGP0965_Teatre | Joan Parera
Foto: Joan Parera

L'Ajuntament de Roda de Ter ha preparat un seguit d'actes per a la inauguració de la remodelació del teatre Eliseu. La inauguració oficial tindrà lloc el diumenge, 27 de febrer, i comptarà amb l’assistència del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué. A la tarda, hi haurà jornada de portes obertes i el cap de setmana següent es farà la inauguració popular, oberta a tots els veïns.

Aquest espai escènic forma part del Centre Cultural Cooperativa Primera del Ter, juntament amb la biblioteca Bac de Roda, on hi ha el llegat Miquel Martí i Pol.  La biblioteca també s’ha reformat en aquesta legislatura.

El reformat teatre Eliseu té un aforament de 350 localitats. Aquest espai escènic a la italiana aprofita l'espectacular boca escènica que ja tenia on s'hi redueix el pendent. La part de l'escenari també s'ha equipat per les necessitats tècniques actuals. La platea manté les llotges laterals de les que s’ha millorat la visibilitat. Al primer pis hi ha la cabina de control tècnic. El projecte de remodelació del teatre ha estat realitzat per Jaume Hernández i Melcior Manobens.

La remodelació ha tingut un cost d'1,8 MEUR. D’aquests, més d’1,4 MEUR han estat subvencionats: 720.000 euros a través del PUOSC, 210.000 euros del Departament de Cultura de la Generalitat i 525.000 euros de la Diputació de Barcelona. La resta l’ha pagat l’Ajuntament de Roda de Ter.

El nou teatre no tindrà una programació estable, però acollirà tot tipus d’espectacle de petit format i estarà obert a les entitats del poble.  Algunes activitats que fins ara es feien a la Porxada o a la Carpa es traslladaran a aquest nou equipament.  Per a la gestió de l’equipament, l’Ajuntament està pensant en la creació d’un patronat o una fundació.

L’estrena del teatre, juntament amb la biblioteca, significa per al municipi disposar d’un equipament cultural “de primer ordre”, segons el regidor d’Urbanisme, Albert Serra (IPR-PSC). “Posa la cirereta del pastís a una actuació a dues bandes importantíssima per al poble”, exemplifica el regidor.


--------------------------------

PROGRAMA D’ACTES DE LES INAUGURACIONS

INAUGURACIÓ OFICIAL
27/02/2011


A les 13:00 h
A càrrec del President de la Diputació de Barcelona, Sr. Antoni Fogué.
Tot seguit, interpretació de la Cantata del Poble amb text de Miquel Martí i Pol i música de Xavier Baurier, a càrrec dels alumnes de les escoles Verge del Sòl del Pont i Emili Teixidor i l'escola de música El Faristol.

De 17:00h a 20:00 h
Jornada de portes obertes. Per visitar totes les instal•lacions del teatre remodelat.

INAUGURACIÓ POPULAR
05/03/2011 (21:30 h) i 06/03/2011 (18:00 h)


Per poder assistir a la inauguració popular cal anar a buscar l'entrada anticipada gratuïta a l'Ajuntament de Roda de Ter, de l'1 al 4 de març. Només s'entregaran dues entrades per persona.

Espectacle per celebrar la reobertura del teatre Eliseu.Actuacions dels músics rodencs Pep Poblet i Xavier Baurier i representació teatral a càrrec del Grup Arrels, amb una obra de Jaume Salés Sanjaume.

Cartell dels actes d’inauguració




-----------------------
Galeries de fotos:

- Seguiment fotogràfic de les obres (Joan Parera)
- Antoni Fogué visita les obres, novembre 2008 (Adrià Costa)
Arxivat a