Manlleu acull una jornada sobre treball i regeneració urbana

La sessió s’adreça a personal tècnic i polític involucrat en els plans de barris o la promoció econòmica.

Redacció osona.com
23 de febrer del 2011
Aquest divendres, dia 25 de febrer, el Casal Cívic Frederica Montseny de Manlleu acollirà la jornada “La Regeneració Urbana i el Treball”.

Aquesta jornada es planteja com una oportunitat per debatre i posar en comú experiències en l’àmbit de la regeneració urbana i el treball. La sessió s’adreça a personal tècnic i polític involucrat en l’aplicació de plans de barris, o bé en els àmbits de la regeneració urbana, la inserció laboral o la promoció econòmica.

El primer punt del programa serà la presentació del llibre “Situació i perspectives laborals al barri de l’Erm de Manlleu: el treball com a factor de cohesió social”, editat per l’Institut de Desenvolupament de l’Erm (IDE). La presentació anirà a càrrec de l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, i hi participaran el responsable de Programes de Desenvolupament Local del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Mateo Hernando, i el director de l’estudi del barri de l’Erm i membre del Grup de recerca QUIT de la Universitat Autònoma de Barcelona, Andreu Lope.

Tot seguit, la gerent de l’IDE, Betlem Parés, farà la presentació de les activitats de desenvolupament social i econòmic que s’han dut a terme en el Pla de Millora del Barri de l’Erm.

Després d’una pausa tindran lloc dues taules de treball: “Joves, treball, formació i entorn familiar”, presentada per la directora de l’Àrea de Benestar Social, Salut Pública i Consum de l’Ajuntament de Manlleu, Àgata Gelpí; i hi intervindran el psicòleg i especialista en adolescència i joves, Jaume Funes, i el president de l’Associació de Veïns i Veïnes del Barri de l’Erm Lluís Donoso.

L’altra taula de treball, “A la recerca de noves oportunitats d’empreses”, estarà presentada per la directora de l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de Manlleu, Núria Macià; i comptarà amb la participació de l’experta en economia social i en creació d’empreses, Mireia Franch, i el cap de projectes de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Pere Sirvent.

Al final de la jornada, de 13:30 a 14 hores hi haurà un torn obert de participació.

La jornada “La Regeneració Urbana i el Treball” està organitzada per l’IDE i l’OPE, i s’emmarca en el programa Treball als barris del SOC de la Generalitat.

Cartell de la jornada

Arxivat a