Jaume Mas repetirà com alcaldable de Calldetenes en un marc d'«austeritat»

L’actual alcalde es torna a presentar perquè vol acabar la feina feta. L'assemblea de militants li va donar un suport molt minse.

Redacció osona.com
21 de febrer del 2011
Jaume Mas, alcalde de Calldetenes
Jaume Mas, alcalde de Calldetenes | Adrià Costa
Jaume Mas, alcalde de Calldetenes Foto: Adrià Costa

L’actual alcalde de Calldetenes, Jaume Mas, tornarà a presentar-se a les eleccions municipals com a cap de llista d’ERC, tal com ha confirmat a Osona.com. Les línies estratègiques de l’alcalde republicà per a la propera legislatura estaran marcades per “l’austeritat”. “Estem vivint uns temps difícils i cal que ens estrenyem el cinturó”, ha apuntat.

A més d’intentar aportar la seva experiència a uns temps difícils, Mas també es presenta perquè vol concloure la feina feta. Al municipi falten acabar alguns projectes importants, com el pavelló, l’escola, l’institut o la variant.

L’elecció de Jaume Mas com a número 1 està pràcticament assegurada, només falta s’aprovi per tots els membres de la candidatura, entre els que hi ha gent d’Esquerra i molts independents. En aquesta trobada, que es farà en els propers dies, es decidiran els números de la llista que ocupen tots els membres  de la candidatura.

El procés per escollir Mas no ha estat exempt de polèmica. En un primer moment, es va decidir que s’escolliria el candidat en una assemblea de militants, perquè hi ha havia una segona candidatura encapçalada per Màrius Valls, actual segon tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme. Finalment, Valls es va retirar de la cursa i va deixar via lliure a Mas. L’actual alcalde va ser elegit, tot i que no per unanimitat, ja que van aparèixer molts vots en blanc. En concret, a l'assemblea hi havia una quinzena de militants i només cinc van donar-li suport (la resta va votar en blanc).