La deixalleria mòbil de la Vall del Ges, Orís i Bisaura es consolida

El 2010, s’han recollit 36.500 kg de residus i s’ha augmentat el nombre d’usuaris.

Redacció osona.com
20 de febrer del 2011
Durant l’any 2010 la deixalleria mòbil de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ha recollit i gestionat un total de 36.532 Kg de residus, majoritàriament plàstics, equips electrònics, ferralla, piles, florescents, roba i oli domèstic.

Les persones que han utilitzat el servei han estat un total de 1.071. Cada usuari ha dipositat una mitjana de 34,11 kg. Aquestes dades suposen un augment en més de 10 tones totals des de l’any 2006, i un augment en 50 usuaris. Com a conseqüència d’aquests increments també es dóna un increment en el percentatge de residus gestionats per persona, ja que l’any 2006 va ser de 27 kg.

Des del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, es fa una molt bona lectura dels resultats, ja que demostren que és un servei consolidat i amb molt bona acollida per part de la població. Els resultats animen a continuar amb el programa de forma activa.

Des de l’any 2006 el El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura ofereix als municipis
que en formen part un servei de deixalleria mòbil. Es tracta d’un element que es desplaça mitjançant l’ajuda d’un camió i s’allotja a les places dels diferents municipis i recull les fraccions de residus municipals per la qual no hi ha un sistema de recollida domiciliaria o contenidors al carrer. Aquesta recollida es realitza als municipis que no disposen de deixalleria, és a dir: Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló, Orís, Sant Quirze de Besora, Montesquiu i Santa Maria de Besora.