La meitat dels ciclistes de Vic no circulen bé pels carrils bici

L’Ajuntament activa una campanya de sensibilització als barris de l’Estadi i el Remei.

Redacció osona.com
20 de febrer del 2011
La parella de la Guàrdia Urbana de Vic, en bicicleta.
La parella de la Guàrdia Urbana de Vic, en bicicleta. | Ajuntament de Vic
La parella de la Guàrdia Urbana de Vic, en bicicleta. Foto: Ajuntament de Vic

L’Ajuntament de Vic ha activat des d’aquest 2011 una campanya de sensibilització de la bona pràctica dels usuaris de bicicleta en els barris de l’Estadi i el Remei. La iniciativa es va començar a posar en marxa el dia 31 de gener, 1, 2, 3, 9 i 10 de febrer de la mà dels agents cívics del consistori. Aquesta primera fase va consistir en informar als usuaris de la bicicletes a fer un bon ús pel què fa la circulació, ja que en els darrers mesos s’havia detectat que alguns ciclistes circulaven per sobre les voreres i no pels carrils bicis indicats.

Els carrers on s’ha fet un anàlisi exhaustiu d’aquestes conductes han estat a la cruïlla del passeig de la Generalitat, l’Avinguda Estadi, el carrer Raimon d’Abadal, la passera de fusta que uneix el Parc Balmes amb el passeig de la Generalitat i el carrer Pare Huix. Les estadístiques d’aquesta primera fase mostren com el 55,3% dels ciclistes no circulaven correctament pels carrils bici. Tot seguit, l’Ajuntament de Vic va iniciar una segona fase de la campanya a càrrec dels guàrdies urbans de proximitat per tal de poder reiterar el mateix missatge de fer una bona conducta i amb l’objectiu de millorar la convivència circulatòria.

Actualment es dóna per tancada la fase de sensibilització i informació als usuaris i entra en funcionament la segona fase, en la qual els agents de la Guàrdia Urbana de Vic poden sancionar els conductors de bicicletes que incompleixen la normativa existent i no circulen pels carrils correctament.
Arxivat a