Laura Arau i Manuel Tapial tornaran a Gaza amb dos vaixells

Aquest dissabte, activitats a Tona per recaptar fons.

Redacció osona.com
17 de febrer del 2011
Laura Arau.
Laura Arau. | Adrià Costa
Laura Arau i Manuel Tapial van explicar a Vic, fa uns mesos, la seva experiència amb l’exèrcit israelià. Foto: Adrià Costa

Els activistes propalestins de la flota humanitària assaltada el passat mes de juny per l'exèrcit israelià davant la costa de Gaza, Laura Arau i Manuel Tapial, han engegat una campanya per reunir voluntaris i aconseguir dos  vaixells per tornar a Gaza. La previsió és que surtin dos vaixells des de l'Estat espanyol, carregats amb 2.000 tones d'ajuda humanitària i 200 passatgers a bord, la segona quinzena de maig.

La iniciativa porta el nou de Rumb a Gaza. “Té com a objectius principals trencar i acabar amb el bloqueig de Gaza, promoure el compliment de la legalitat internacional i conscienciar a la comunitat internacional sobre la precària situació en la que viuen un milió i mig de palestins residents a la Franja de Gaza”, diuen els impulsors.


Un dia sencer d’activitats a Tona

Amb la intenció de recaptar fons, aquest dissabte, dia 19 de febrer, s’han organitzat tot un seguit d’activitats a Tona. La proposta a Tona està impulsada per la sala Siracusa i els membres de Rumb a Gaza.

A les 12 del matí Guixot de 8 obrirà la jornada solidaria amb una estesa de jocs reciclats davant de la Sala Siracusa. A les 2 del migdia una arrossada popular ajudarà a reprendre forces per a continuar jugant. A partir de les 4 de la tarda una sèrie de tallers pensats per a petits i grans ens mostraran perquè cal ser solidaris.

Serà a 2/4 de 6 de la tarda quan els participants a la primera Flotilla de la Llibertat, Laura Arau i Manuel Tapial, presentaran la iniciativa Rumb a Gaza i mostraran el que els va tocar viure a través del documental “Flotilla de la Llibertat. Un atac a la solidaritat”. Acte seguit tindrà lloc la projecció de “Checkpoint Rock” de Fermin Muguruza, un documental que es projectarà per primera vegada a la comarca d’Osona i amb el que, a través de la música, s’explica com és la vida a Palestina. El grup La Pegatina serà l’encarregat d’amenitzar la nit amb a través de música mestissa.

Durant tot el dia, membres de Rumb a Gaza informaran sobre la iniciativa en un estand preparat per a la ocasió i on, també, es recollirà tot tipus de material escolar amb la finalitat de fer-la arribar als nens i nenes de Gaza.

Mes informació de la Flotilla de la Llibertat

Notícies publicades sobre Laura Arau i Manuel Tapial

Anar al web de Rumb a Gaza

Més informació de Rumb a Gaza








----------
PROGRAMA D’ACTIVITATS

12:00 Jocs reciclats amb Guixot de 8.

14:00 Dinar popular (paella + beguda + postre + cafe). Preu: 7 euros.

16:00 Tallers per petits i grans.

17:30 Xerrada sobre Rumb a Gaza amb Laura Arau i Manuel Tapial. La xerrada comptarà amb la projecció del vídeo ‘Flotilla de la llibertat. Un atac a la solidaritat’.

18:30 Passi de la pel.lícula ‘Check Point Rock’ de Fermin Muguruza.

23:30 Concert solidari de ‘LA PEGATINA’. Preu: 12€ (2€ de cada entrada aniran destinats al projecte Rumb a Gaza).

Final de festa amb : Pd Almogàver i "Elninhodelosrecaos" (La Pegatina)


Punts de venta anticipada de tiquets pel dinar i entrades pel concert:
Tona: Sala Siracusa, Menjars preparats Sal i Pebre (Carrer Antoni Figueras, 22) i Fleca Sant Jordi (Avinguda Montseny, nº2)
Taradell: Rosa Moda (Ctra. Montrodon, 10)
Vic: Rock & Classics (C/Arquebisbe Alemany, 16)
Arxivat a