Òmnium Voltreganès mostra la seva satisfacció per la festa de la Gleva

L’homenatge als màrtirs de 1714 va significar l’estrena de la secció local d’Òmnium.

Redacció osona.com
16 de febrer del 2011
Parlaments a l'interior del santuari de la Gleva.
Parlaments a l'interior del santuari de la Gleva. | Osona.com

Arribada de la Marxa dels Vigatans al santuari de la Gleva. Foto: Osona.com.

Òmnium Voltreganès ha emès una nota on mostra la seva satisfacció per la repercussió que va tenir l’homenatge als màrtirs de la Gleva de 1714, celebrat el passat diumenge, 6 de febrer. L’acte va servir per donar a conèixer la primera secció local d’Òmnium Osona.

A la commemoració hi van assistir unes 500 persones. L’entitat agraeix la tasca de tots els col•lectius i particulars que hi van participar.

Més informació de la commemoració de la Gleva



----------------
CARTA D’ÒMNIUM VOLTREGANÈS
Fets de La Gleva, trabucs i agraïments


Més enllà de la polèmica creada per la prohibició de les salves i dels trabucs, l’acte de commemoració dels Fets de la Gleva de 1714 celebrat el passat 6 de febrer va esdevenir una trobada reconfortant pel sentiment catalanista del Voltreganès. La intenció dels organitzadors de l’acte mai va ser crear una polèmica, sinó recordar uns fets històrics prou transcendents ocorreguts durant el febrer de 1714 a La Gleva. Sí expressem tota la nostra solidaritat amb el col•lectiu de trabucaires, amb qui col•laborarem per aconseguir celebrar les nostres festes i tradicions amb normalitat.

Tornant als actes del 6 de febrer, havent assolit una assistència de més de 500 persones podem considerar l’objectiu complert, una fita que hem d’agrair a tots els col•lectius i particulars que ho van fer possible: miquelets, trabucaires, bastoners, participants de la Marxa dels Vigatans, Òmnium Cultural Osona, col•laboradors diversos, així com els ajuntaments i les parròquies de Sant Hipòlit i Les Masies de Voltregà. Moltes gràcies a tots, desitgem que compartiu amb nosaltres aquesta satisfacció i esperem tenir-vos al nostre costat l’any vinent per a consolidar un homenatge que mereix la nostra història, la nostra gent i el Santuari de La Gleva.