Tona Decideix! es constitueix en associació

L’entitat continuarà les seves activitats al poble per la independència de Catalunya.

Redacció osona.com
14 de febrer del 2011
Primera assemblea de l'associació Tona Decideix!, el passat dijous.
Primera assemblea de l'associació Tona Decideix!, el passat dijous. | Tona Decideix!
Primera assemblea de l'associació Tona Decideix!, el passat dijous. Foto: Tona Decideix!

La passada vesprada de dijous 10 de febrer Tona Decideix! es va constituir com a associació. L’acte va tenir lloc a la Sala de Plens del consistori de la població. Hi van assistir una trentena de persones.

Tona Decideix!, des d’un bon inici, va aglutinar una heterogeneïtat important de persones. L’entitat va aparèixer la tardor de 2009 amb l’objectiu d’organitzar el referèndum sobre la independència a Tona en el marc de la onada de consultes del 13 de desembre del mateix any. “La bona entesa i les ganes de tirar endavant activitats al nostre poble i pel nostre poble amb la independència com a finalitat va fer que, després de la consulta, continués la nostra activitat: l’organització de la columna de Tona (columna del Barballó, Ramon Puig i Sorribes) a la Marxa dels Vigatans del 10 de setembre i una pujada popular al castell, el dia següent, per penjar una estelada gegant, en són només alguns exemples”, diuen els impulsors.

“Amb la voluntat de continuar fent accions des de Tona per promoure la independència del nostre país, així com defensar la llengua i la cultura catalana, Tona Decideix es constitueix ara com a entitat legal que defuig de partidismes i que pretén seguir sent un grup divers de persones, de diferents edats, procedències, ideologies i colors polítics”, afegeixen.