Una botifarrada popular substituirà el Dijous Llarder a la plaça Major de Vic

La supressió de la festa del porc obliga a reestructurar el calendari firal.

per Redacció osona.com, 11 de febrer de 2011 a les 15:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Josep Comas i Josep Burgaya, aquest migdia durant la roda de premsa. Foto: Adrià Costa

Aquest dijous, dia 10 de febrer, el president i el director de l’Institut Municipal de Promoció i Economia de Vic (ImpeVic), Josep Burgaya i Josep Comas, respectivament, han explicat en roda de premsa la reformulació del calendari firal d’aquest 2011.


Tenint present que estem en una època de crisi molt important  i la reducció del pressupost de l’Ajuntament de Vic afecta al desenvolupament de totes les activitats del consistori  vigatà, Josep Burgaya ha explicat que el calendari firal també es veurà modificat. En aquest sentit, ha  anunciat que el Dijous Llarder “es deixarà de fer  temporalment”, tal com s’ha aprovat a la Junta d’ImpeVic d’ahir  dijous. Per proposició del mateix president de l’ImpeVic “s’organitzarà una botifarrada popular” el dia 3 de març a la plaça major.  Pel que fa les activitats gastronòmiques de promoció del sector porcí es traslladaran al Mercat del Ram.

Josep Burgaya ha volgut deixar clar que una de les prioritats de l’ImpeVic és aconseguir  que les fires i mercats promoguin i multipliquin l’activitat econòmica de la ciutat. Tanmateix, el Dijous Llarder és una festa popular que “no genera cap tipus de retorn econòmic per a la ciutat i, en temps de crisi, tots sabem que cal estrènyer el cinturó i activitats com aquesta, que generen més despesa, són prescindibles”.


El Congrés Europorc és un altre dels esdeveniments del calendari firal que comptarà amb alguns canvis, no de format però sí de dates. Es portarà a terme el 13 i 14 d’abril, la mateixa setmana que el Mercat del Ram “per reforçar el caràcter ramader”.

Pel que fa la resta de fires i mercats mantenen  les mateixes dates i se n’ajustarà el format segons el pressupost assignat. “La crisi per suposat també afecta a la resta d’activitats que s’ajustaran al pressupost disponible” ha reiterat Burgaya.


A continuació, detallem les dates del calendari firal 2011:

DIJOUS LLARDER 3 de març         
FIRA SLOT CLÀSSIC 27 de març
CONGRÉS EUROPORC 13 i 14 d’abril
MERCAT DEL RAM 15, 16 i 17 d’abril
LACTIUM 6, 7 i 8 de maig
CONGRÉS EUROVACUM  8 i 9 de juny
FIRA D’ANTIGUITATS Del 20 al 28 d’agost
MERCAT DE MÚSICA VIVA Del 15 al 18 de setembre
MERCAT DE MUNTANYA ACTIVA11, 12 i 13 de novembre
MERCAT MEDIEVAL Del 4 al 8 de desembre

Més informació de la supressió del Dijous Llarder

 


 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació