Vic ofereix un pis per raons humanitàries a la família desnonada

La parella i el seu nen hi residiran de manera provisional, fins a trobar una sortida alternativa.El desnonament s'ha produït en un ambient tens entre un grup de 60 manifestants i les forces de seguretat.

Redacció osona.com
09 de febrer del 2011
L'Ernest i l'Anita amb un dels seus fills, aquest matí abans del desnonament.
L'Ernest i l'Anita amb un dels seus fills, aquest matí abans del desnonament. | Adrià Costa
Anita, la dona desnonada, embarassada de 8 mesos i mig ha estat traslladada amb ambulància a l'Hospital. Foto: Adrià Costa

Actualitzat a les 15:00 hores

Els tres integrants de la família desnonada han estat traslladats a un pis social de l’Ajuntament de Vic, que s’utilitza per casos d’emergència. En aquests moments, ja hi estan dinant, segons han informat fonts municipals. “D’acord amb els tècnics de serveis socials, hem considerat que es tractava d’una emergència”, ha explicat el regidor d’Acció Social, Joan López. “Se’ls ha ofert aquest pis tutelat, basant-se en fonaments humanitaris”, ha afegit. En principi, la família es quedarà en aquest pis de manera provisional. L’Oficina d’Habitatge està estudiant possibles alternatives, que passarien per trobar un pis accessible.


El regidor d’Acció Social, Joan López. Foto: Adrià Costa

-----------------------------
Publicat a les 11:50 hores

Avui, 9 de febrer, el jutjat de Vic ha desnonat una família del seu habitatge, a petició del Banc Santander, que el reclama en execució de la seva hipoteca. A l'habitatge, al passegi Pep Ventura número 8 de Vic, hi viu l'Ernest i la seva família. Ell està a l'atur i cobra provisionalment 600 euros. No tenen altres ingressos. La seva esposa, Anita, està embarassada de quasi nou mesos. També tenen dos fills, un nen de sis anys i un altre d'un any i escaig. No tenen on anar.

La Plataforma per el Dret a l'Habitatge d'Osona i la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) ha convocat una protesta durant aquest matí, al davant de l’immoble. L’acció ha concentrat unes 60 persones i molts mitjans de comunicació, alguns d'àmbit nacional.

“Aquest és un exemple més que dramàtic del que està passant al costat de casa nostra. És la injustícia en majúscules. Us convoquem a protestar per aquesta actuació inhumana, i per donar un cop de mà a la família de l'Ernest i l'Anita. Demanem la condonació del deute (dació en pagament) que s'aturi el desnonament i es garanteixi el dret a l'habitatge mantenint la família al mateix pis en règim de lloguer o si no garantint el seu reallotjament en un habitatge digne!”, reclamen des de les dues Plataformes.

Aquest matí, els fets s'han succeït envoltats de molta tensió. A primera hora, ja amb els carrers tallats, han arribat diverses dotacions de Mossos d’Esquadra i agents judicials, que volien adreçar-se als afectats per donar-els-hi l’ordre del jutge. Els manifestants han tapat l’entrada de l’edifici de manera pacífica i no han deixat entrar els agents de la policia autonòmica, que han hagut de marxar.

Uns minuts més tard han tornat a venir amb més dotacions, un total de prop de 15 agents, entre mossos i Guàrdia Urbana. Un dels caps policials ha parlat amb els manifestants per tal de calmar els ànims i convèncer-els. Finalment, els mossos han tret arrosegant les persones que tapaven l'entrada i han facilitat que dues agents judicials entressin a l'immoble.

A les 11 i alguns minuts ha arribat al lloc una furgoneta amb antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Els agents han pujat a dalt del pis, on hi havia la família desnonada. Tot seguit, la dona embarassada de la família desnonada ha ha estat traslladada a l'Hospital General de Vic amb una ambulància i els antiavalots han sortit de l'edifici. 

A tres quarts de dotze s'ha acabat tot. Agents de la policia municipal han traslladat amb un cotxe la resta de la família, l'home i el nen, cap a les dependències judicials. Els manifestants han abandonat la zona, molt indignats.

Al lloc, també s'hi ha pogut veure el president de PxC i regidor de l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada. Les televisions han decidit fer-li el boicot i cap li ha enregistrat declaracions.

Dossier del desnonament (PDF)




L'Ernest i l'Anita amb un dels seus fills, aquest matí abans del desnonament. Foto: Adrià CostaEls manifestants han acudit a la protesta amb pancartes. Foto: Adrià Costa

Foto: Adrià Costa

Els Mossos d'Esquadra treient per la força als manifestants concentrats a l'entrada de l'edifici. Foto: Adrià Costa
Arxivat a