Suspès el judici contra un grup de traficants

Els 11 acusats operaven entre Berga i Vic.

Redacció osona.com
08 de febrer del 2011
L'Audiència de Barcelona ha suspès el judici contra nou homes i dues dones acusats de pertànyer a un grup de traficants de droga que operava entre Berga i Vic perquè un dels 11 acusats no s'ha presentat a la citació. El judici, que havia de durar dues setmanes, s'ha posposat pel proper 30 de maig. La fiscalia sol•licita per a tots ells la pena de set anys i mig de presó, a excepció de Said A., de 41 anys i amb antecedents penals similars, per a qui demana nou anys per reincidència. Les 11 persones, totes elles de nacionalitat marroquina menys una dona de nacionalitat espanyola, se les acusa de treure rèdit econòmic de l'adquisició i venda de cocaïna, haixix i cànnabis. Van ser detinguts el 19 d'octubre del 2008 entre Berga i Vic. Quatre dels processats es troben en presó preventiva des del 21 d'octubre del mateix any.

El fiscal ha determinat al text de conclusions provisionals que els 11 acusats mantenien una presumpta relació de previ acord i d'intercanvi i col•laboració que es va anar produint d'una manera “espontània” almenys entre juliol i novembre de 2008. A més, els detinguts compartien proveïdors i clients en aquesta activitat econòmica “clandestina”.

Les diligències practicades per la policia l'octubre del 2008 als pisos que tenien els acusats a Vic i Berga van portar al decomís de 290 grams de cocaïna amb una puresa que rondava el 30%, 94 grams d'haixix i 194 grams de cànnabis. Tota la matèria trobada pels agents estava a punt per ser venuda. A més, els policies també van trobar diferents utensilis per a la manipulació de la droga, diners en efectiu i telèfons mòbils.

Segons la policia, a Berga els intercanvis de droga es produïen al carrer Pompeu Fabra i al mercat municipal de la localitat. D'altra banda, l'adquisició de les substàncies estupefaents es feia a un pis del carrer Bonrepòs i a un de la Ronda Moreta. Pel que fa a Vic, els decomisos es van produir als carrers Doctor Candi Bayés i Bisbe Ato.

La fiscalia demana per cada un dels acusats una multa de 20.000 euros, però en el cas de Said A. a causa dels antecedents penals, se li demana una multa de 36.000 euros.

Més informació de la detenció, l’any 2008

Arxivat a