Gurb tindrà una residència d’alta intensitat per a persones amb malaltia mental

La primera pedra es posarà aquest dissabte. L’acte comptarà amb la presència del conseller Josep Lluís Cleries.

Redacció osona.com
08 de febrer del 2011
Maqueta de la futura residència per a persones amb malaltia mental de Gurb.
Maqueta de la futura residència per a persones amb malaltia mental de Gurb. | Ajuntament de Gurb
Maqueta de la futura residència per a persones amb malaltia mental de Gurb. Foto: Ajuntament de Gurb  

El proper dissabte 12 de febrer, a les 11:30 del matí, es realitzarà a Gurb l’acte de col•locació de la primera pedra de la futura Residència Assistida d’alta intensitat que donarà servei a persones amb malaltia mental de tot Catalunya. Aquest nou centre tindrà una capacitat de 45 places i estarà destinat a persones en situació d’alta vulnerabilitat social i incapacitació legal derivats de trastorns mentals severs i altres problemes socials i sanitaris associats.

La seva principal missió serà facilitar les condicions bàsiques dels usuaris per tal de dignificar-los la vida el màxim possible, fomentar-los la rehabilitació psicosocial, promocionar la seva responsabilitat individual i l’autonomia personal, facilitar-los la integració i inclusió social en la comunicat, així com la resolució o millora de salut mitjançant la coordinació i cooperació amb les xarxes assistencials del sistema públic.
La gestió de la residència serà a càrrec de la Fundació Vella Terra, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Granollers, que gestiona serveis residencials i de centre de dia, transport sanitari i una unitat de tuteles, i que promociona l’autonomia de les persones i dóna suport en situació de risc social. Per altra banda, part de la inversió la realitzarà l’ICASS, l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya.

Es preveu que la finalització de les obres de la nova residència sigui a finals del mes de novembre d’enguany, i per a Gurb i Osona suposarà la contractació de més de 50 persones. L’acte de col•locació de la primera pedra serà presidit per Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Així mateix també comptarà amb la presència deJoan Roca, alcalde de Gurb, i Vicenç Vicente, president de la Fundació Vella Terra.

L’acte estarà obert a totes aquelles persones que vulguin assistir-hi. La futura residència estarà ubicada a la Ronda de l’Agricultura, 9, Cantonada C/ Termenal.