Gurb tindrà una residència d’alta intensitat per a persones amb malaltia mental

La primera pedra es posarà aquest dissabte. L’acte comptarà amb la presència del conseller Josep Lluís Cleries.

per Redacció osona.com, 8 de febrer de 2011 a les 17:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Maqueta de la futura residència per a persones amb malaltia mental de Gurb. Foto: Ajuntament de Gurb  

El proper dissabte 12 de febrer, a les 11:30 del matí, es realitzarà a Gurb l’acte de col•locació de la primera pedra de la futura Residència Assistida d’alta intensitat que donarà servei a persones amb malaltia mental de tot Catalunya. Aquest nou centre tindrà una capacitat de 45 places i estarà destinat a persones en situació d’alta vulnerabilitat social i incapacitació legal derivats de trastorns mentals severs i altres problemes socials i sanitaris associats.


La seva principal missió serà facilitar les condicions bàsiques dels usuaris per tal de dignificar-los la vida el màxim possible, fomentar-los la rehabilitació psicosocial, promocionar la seva responsabilitat individual i l’autonomia personal, facilitar-los la integració i inclusió social en la comunicat, així com la resolució o millora de salut mitjançant la coordinació i cooperació amb les xarxes assistencials del sistema públic.
La gestió de la residència serà a càrrec de la Fundació Vella Terra, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Granollers, que gestiona serveis residencials i de centre de dia, transport sanitari i una unitat de tuteles, i que promociona l’autonomia de les persones i dóna suport en situació de risc social. Per altra banda, part de la inversió la realitzarà l’ICASS, l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya.


Es preveu que la finalització de les obres de la nova residència sigui a finals del mes de novembre d’enguany, i per a Gurb i Osona suposarà la contractació de més de 50 persones. L’acte de col•locació de la primera pedra serà presidit per Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. Així mateix també comptarà amb la presència deJoan Roca, alcalde de Gurb, i Vicenç Vicente, president de la Fundació Vella Terra.

L’acte estarà obert a totes aquelles persones que vulguin assistir-hi. La futura residència estarà ubicada a la Ronda de l’Agricultura, 9, Cantonada C/ Termenal.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació