Vic prioritza el vianant

Aquest divendres s'ha inaugurat la reformada plaça Francesc Macià.

Redacció osona.com
06 de febrer del 2011
576_1296853738_Adri_Costa_MG_7046_Inauguraci_Plaa_Francesc_Maci_vic
576_1296853738_Adri_Costa_MG_7046_Inauguraci_Plaa_Francesc_Maci_vic | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

El passat divendres, dia 4 de febrer a les 17:30 h, va tnir lloc a Vic la inauguració oficial de la plaça Francesc Macià, situada al costat del passeig de la Generalitat i a prop de l’Avinguda de Pius XII. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal; el regidor del barri, Josep Burgaya; la representant dels veïns de la plaça Francesc Macià, Antònia Clapés; i el president de l’Associació de Comerciants del barri Remei Estadi (UCRE), Toni Brachs. També hi van assistir alguns regidors de l'equip de govern, com Anna Erra i Toni Serrat, de CiU; Dolors Pena, del PSC; i Gràcia Ferrer, d'ERC.

L’actuació urbanística ha consistit en una nova urbanització de tota la plaça amb l’eliminació de barreres arquitectòniques i un guany de la zona de vianants. S’ha substituït l’enllumenat per unes llumeneres més eficients i que projecten al terra. A la vegada, s’ha col•locat unes conduccions per a telecomunicacions connectades a la xarxa ja existent al passeig de a Generalitat.

Pel què fa l’arbrat s’ha respectat el que ja hi havia i s’han plantat dos nous arbres de la mateixa espècie que els que hi ha al passeig de la Generalitat i s’ha construït un espai amb quatre arbustos.

Les places d’una ciutat esdevenen el punt de trobada entre la ciutadania i amb l’objectiu de potenciar aquest aspecte s’ha creat un espai de jocs infantils i s’ha obert un pas per a vianants al final de la plaça que comunica amb l’avinguda de Pius XII.

La nova fesomia de la plaça inclou un element dedicat al president Macià que es va col·locar el mateix dia de la inauguració i on hi va haver un discurs del president i una fotografia del mateix a la ciutat de Vic.


El Mercat dels Sentits i la Mostra Artesanal

El Mercat dels Sentits ampliarà avui diumenge, 6 de febrer, la seva oferta amb una Mostra Artesanal dedicada a productes artesans, creatius i respectuosos amb el medi ambient i la salut.  La mostra s’ubicarà a la plaça Francesc Macià la qual està connectada amb l’artèria principal del Mercat dels Sentits, el Passeig de la Generalitat. Aquest mateix diumenge es farà una passejada amb autoritats municipals que començarà a les 11:00 h.

Un dels punts que destaquen de la nova Mostra Artesanal és el fet que s’ha donat prioritat als artesans de la comarca d’Osona i de les comarques veïnes. La Mostra Artesanal tindrà lloc el primer diumenge de cada mes a la plaça i també comptarà amb un escenari on s'hi faran actuacions dirigides als més petits i al públic en general.
Arxivat a