Tona nomena els germans Bayés fills adoptius del municipi

L’acte es farà dijous que ve i comptarà amb la presència dels dos homenatjats, el Dr. Antoni Bayés i la ninotarie Pilarín Bayés.

Redacció osona.com
01 de febrer del 2011
576_1296570596_Adri_Costa_MG_4047_Antoni_i_Pilarin_Bays
576_1296570596_Adri_Costa_MG_4047_Antoni_i_Pilarin_Bays | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

El municipi de Tona nomenarà fills adoptius els germans Dr. Antoni Bayés de Luna i Pilarín Bayés de Luna. L’acte tindrà lloc el proper dijous, 3 de febrer, a les 21:30 hores, a la sala de la Canal. L’acte està obert a tothom. En acabar, hi haurà un petit refrigeri per als assistents.

El Dr. Antoni Bayés de Luna (Vic, 1936) és cardiòleg i catedràtic de Cardiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment dirigeix el servei de Cardiologia de l’hospital Quiron. Ha escrit més de 100 títols relacionats amb la seva especialitat i ha estat president de les societats catalana, espanyola i mundial de cardiologia.
 
Doctor honoris causa per la Universitat de Lisboa i per l’Acadèmia de les Ciències de Budapest, ha rebut diversos guardons relacionats amb la seva especialitat.

Pilarín Bayés va néixer a la plaça de la catedral de Vic el 21 d'abril de 1941, en plena postguerra espanyola. Fou una nena malaltissa, amb freqüents crisis d'acetona que li permeteren quedar-se a casa i dibuixar. Aquesta passió de seguida va despuntar amb molta força en ella juntament amb la seva tafaneria, capacitat d'observació i simpatia.
Els orígens professionals de la Pilarín es remunten a l'any 1964, , que va començar a col•laborar amb la popularíssima revista Cavall Fort, amb la qual encara col•labora, i fou, i és, un punt de referència de la seva carrera, que al llarg dels anys ha estat extensíssima.  
           
El primer llibre infantil que publicà fou “El meu pardal”, l'any 1964, de l'Editorial La Galera, amb el suport de la pedagoga Marta Mata. A partir d'aquí no ha deixat d'il•lustrar llibres, més de 600, traduïts a diversos idiomes i no ha deixat mai d'estar al servei d'un text i d'uns autors amb els quals ha aconseguit crear una gran obra.

Li han concedit el Premi Serra d'Or i la Creu de Sant Jordi. Actualment, també col•labora en la premsa local amb acudits.

Notícies publicades d’Antoni Bayés

Notícies publicades de Pilarín Bayés

Arxivat a