La nova novel·la d'Antoni Pladevall surt avui a la venda

L'escriptor de Taradell fa una incursió a la ficció política, canviant la seva habitual temàtica i llenguatge rurals. El fil argumental de "Tot és possible" són les consultes d'independència.

Redacció osona.com
24 de febrer del 2011
Antoni Pladevall.
Antoni Pladevall. | Adrià Costa
Antoni Pladevall. Foto: Adrià Costa

  Les consultes d'independència del 13-D fan un salt de la realitat cap a la ficció a través de la propera novel·la de l'escriptor Antoni Pladevall i Arumí (Taradell, 1961), que sortirà a la venda aquest dijous. Es titula "Tot és possible" i l'ha editada Columna.

Per una vegada, Pladevall s'allunya de la temàtica central de la seva obra, que és el món rural català, i s'endinsa en el terreny dels moviments socials i polítics.

El 13 de desembre de 2009, desenes de milers de catalans van anar a les urnes per votar a favor de la independència en les consultes promogudes per diverses plataformes. Osona va ser la comarca on els partidaris de la secessió van obtenir els millors resultats, agrupats a l'entorn d'Osona Decideix.

Pladevall va ser un activista de primera línia d'aquell moviment des de Taradell, i ha agafat aquella experiència per confegir un relat que, necessàriament, està inspirat en persones i situacions completament reals. Fins i tot una part dels personatges apareixen a la novel·la amb els noms i cognoms de la vida real, mentre que d'altres només hi tenen el nom.

El registre de llenguatge, una peça clau en l'obra literària de Pladevall, també s'adapta a la nova temàtica, ja que ha optat per transcriure la història amb un estil de parla idèntic al que es fa servir a la comarca en els moviments polítics, com el del 13-D.

Les obres més conegudes de Pladevall són les seves novel·les, com "La lliça bruta" (2001) i "Massey Ferguson 35" (2003), "Terres de lloguer", que va ser premi Pin i Soler de Tarragona 2005, així com l'obra que va obtenir i el premi Carlemany 2008, "La papallona negra".
Arxivat a