Projecte Ecos s'estrena a Internet amb tres reportatges

Es tracta d'un treball de periodisme social en base a un format audiovisual innovador a la xarxa, a càrrec de Sergi Càmara i Albert Alemany.

Redacció
28 de gener del 2011
Un muntatge d'imatges d'un dels primers capítols de la sèrie.
Un muntatge d'imatges d'un dels primers capítols de la sèrie.

Aquest divendres, 28 de gener, s'estrenen a Internet els tres primers capítols de Projecte Ecos , unprojecte de periodisme social multimèdia que utilitza com a eina bàsica la fotografia documental per narrar petites històries quotidianes que animen a reflexionar sobre els grans reptes de la societat actual.

Els seus autors són els fotògrafs osonencs Sergi Càmara i Albert Alemany, dos reconeguts professionals de l'àmbit del fotoperiodisme, amb una llarga experiència. El projecte compta amb el suport periodístic d'Elisabet Piñol.

"Aquest projecte de periodisme social multimèdia ex presenta amb una marcada vessant experimental que mostra diferents històries quotidianes que deixen empremta: drames i esperances d’un món marcat pels canvis i la incertesa d’una crisi global", expliquen els promotors.

I afegeixen: "Maneres diferents d’afrontar l’inevitable pas del temps. Històries humanes narrades a través de la fotografia documental, que esdevé la principal font de comunicació."

Cada capítol tracta un tema concret, explicat en primera persona pels seus protagonistes i complementat amb informació periodística, oferint així una àmplia visió d’aquell fet. El projecte inclou dotze capítols que es publicaran de forma quinzenal durant els propers sis mesos.

El projecte compta amb el patrocini d' Osona.com i del Grup Nació Digital .

- Anar a Projecte Ecos    

- Anar a Projecte Ecos.


 

 -------------------------------------- 


Els autors

Albert Alemany
Fotoperiodista
Vic, 1980
 
Ha desenvolupat la major part de la seva experiència professional en mitjans de premsa escrita en els quals ha destacat com a “fotoperiodista de carrer”.
Ha treballat des del 1999 fins al 2008 al diari La Marxa, d’Osona, els dos últims anys com a cap de Fotografia.
Col•labora al diari El País des del 2001, tant a l’apartat de notícies com en els suplements El viajero i Propiedades.
Col•labora al bisetmanari El 9 Nou i a El 9TV (realització de vídeos) des de març de 2008.
Al llarg de la seva trajectòria ha col•laborat amb d’altres mitjans de comunicació com La Vanguardia, El Mundo, El Periódico, El Mundo Deportivo, Sport i Nació Digital.cat.
Ha realitzat les imatges de la campanya “Dos anys de govern de la Generalitat de Catalunya”, exposades a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central i Alt Pirineu i Aran. (2009-2010)
http://www.gencat.cat/dosanysdegovern/html/ca/inici/exposicions.html

...............................................

SergiCámara .
Fotoperiodista
Vic, 1970

El seu treball personal es centra en les migracions d’Àfrica, combinant la fotografia documental amb el vídeo. Per a aquest projecte ha treballat en països com: Marroc, Algèria, Mali, Senegal, Níger, Nigèria, Ruanda, Guinea Bissau, Iemen, Albània, Equador, Colòmbia, Venezuela, Panamá, Haití i Brasil.

Publicacions i reportatges:
Newswek Japan, Financial Times, Vanity Fair Italia, Libération, Jeune Afrique, NWK Arabic. Magazine de La Vanguardia, Paris Match, Le Nouvel Observateur, DaysJapan, Knak (Bélgica), Night&Day, Stern, Le Figaró Magazine, Geo Italia…

Exposicions: 
FotoweekDC, Whashington
Laberinto de Miradas,AECID,Casa Amèrica-exposicions en 18 paísos sudamericans-
Onevision2007 Espacio Etoile ,Roma.Italia.
CaixaFórum Madrid
CaixaFórum Barcelona
No mires atras. Colectiva Caja Canarias
Fórum Social Mundial, Palau de Congressos de Bamako ,Mali2006.
Fotopress05.
Médicos del Mundo 2005-2006.
Festival Olladas.Galicia 2006.

 Premis i beques:
Menció especial del jurat Fotopres09 de la fundació La Caixa
2n Premi Europeu Onevision sobre sida organitzat per la multinacional farmacèutica Bristol Myers Squip.
Premi José Couso 12 meses 12 causas de Tele5 pel documental “La última frontera” gravat a Melilla durant el 2004 i 2005.
Beca Fotopres de la Fundació “La Caixa” pel seu treball sobre el viatge dels immigrants cap a Europa a través de Mali, Algèria i Marroc.
Becat al Seminari de Fotografia i Periodisme d’Albarracín dirigit per Gervasio Sánchez.
Cofundador de PANDORAFOTO
Col•laborador de Periodismo Humano  

Arxivat a