Vic recupera la font del Pas després de 40 anys

Estava desapareguda sota terra.

per Redacció osona.com, 25 de gener de 2011 a les 07:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La font del Pas estava desapareguda sota terra. Foto: Ajuntament de Vic
   

L'Ajuntament de Vic ha recuperat la font del Pas que estava totalment perduda des de feia més de 40 anys. La font es troba situada al marge esquerra del riu Gurri, just al costat del recorregut ambiental d'aquest riu que va del parc Xavier Roca i Viñas cap al pont d'en Bruguer. La zona és coneguda per l'antic meandre del Pas, un braç per on passava el riu a primers del segle XX i que va quedar totalment en desús.

La font estava totalment desapareguda a sota terra i gràcies als testimonis verbals de persones que l'havien vista fa molts anys va ser possible localitzar-la primer i restaurar-la després. Els treballs de recuperació han estat possibles gràcies a un Pla d'Ocupació de Medi ambient en el qual hi han treballat quatre persones en situació d'atur.


En una primera fase es va localitzar la font. Una vegada trobada l'estructura es va construir un desaigua per poder drenar la zona, ja que queda molt a prop del nivell freàtic del riu i s'inundava de manera permanent. Posteriorment es van arranjar els murs, es va conduir l'aigua per fer-la sortir per un broc, es va construir un paviment de llosa per fer-la practicable i es va condicionar l'accés i l'entorn amb la construcció d'unes escales, una barana, una taula de picnic i la plantació de diversos arbres i arbustos, a més de la senyalització corresponent. Malauradament, les analítiques han mostrat que l'aigua no és apte pel consum.

La restauració de  la font ha estat un pas més en els treballs de millora del conjunt dels espais que formen els rius de la ciutat i que a més han permès recuperar un element de patrimoni totalment perdut.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació