La nova gira de Pep Sala aterra a Balenyà

El músic recupera aires celtes.

Redacció osona.com
24 de gener del 2011
Pep Sala, en un moment del concert d'aquest dissabte als Hostalets de Balenyà.
Pep Sala, en un moment del concert d'aquest dissabte als Hostalets de Balenyà. | Lurdes López
Pep Sala, en un moment del concert d'aquest dissabte als Hostalets de Balenyà. Foto: Lurdes López

Després de l’èxit de la gira que, amb el nom de “Circ Global”,  ha servit de presentació del darrer disc de Pep Sala “Anatomia de la relativitat” i que, acompanyat d’una banda de sis músics, l’ha dut a més d’una trentena de poblacions catalanes, el músic osonenc ha volgut recuperar els aires celtes. És per això que ara presenta “En concert a la Taverna d’ Old John”, una gira que es va iniciar el 12 de novembre Fornells de la Selva i que el passat dissabte 22 de gener va arribar a Osona amb un concert a la Sala Polivalent d’Hostalets de Balenyà (22:30 hores). El públic va respondre i la Sala es va omplir de gom a gom.

“La taverna d’Old John”, cançó inclosa a l’àlbum “Històries d’Old John”, que va veure la llum l’any 1997 i que des d’aleshores ha estat un dels temes més emblemàtics de la discografia de Pep Sala, serveix d’eix conductor d’aquesta nova gira.


Un concert acústic i celta

Pep Sala ha mantingut durant els seus anys de carrera en solitari dues línies de concerts que tot i ser ben diferents han aconseguit connectar amb el públic de totes les edats que assisteixen als concerts. Així, s’han ofert concerts més elèctrics i adrenalínics i altres més acústics i intimistes.

Després de més de dos anys de concerts amb una formació musical elèctrica, la gira d’aquesta tardor-hivern recupera la part més acústica de Pep Sala en la que, amb influències de la música celta i el blue-grass permetrà retrobar l’estil que va caracteritzar discos com “Paranys de la memòria“.

El concert comença amb un tema nou composat per Pep Sala per aquesta gira, “Sant Patrick’s day”, una cançó rítmica i autènticament celta de la que recentment s’ha presentat el videoclip promocional. En aquesta gira es compta amb instruments tant poc habituals com la mandolina, l’acordio, el weissenborn o el banjo, instruments que ens donen un so ben diferent a temes d’origen celta de la trajectòria musical de Pep Sala com ara “Cançó anglesa”, “Pensant en blanc i negre”, “Ironies de la vida” i la que dóna nom a la gira, “La Taverna d’Old John”.

Un dels elements diferenciadors i característics d’aquesta gira és el violí, element que dóna personalitat i és indispensable per a potenciar l’aire celta dels temes interpretats. Així es reincorpora a la banda una professional de reconegut prestigi que ja havia format part de la banda de Pep Sala i Sau, la violinista Simone Lambregts (violí i mandolina).

A banda del so del violí, per aquest espectacle s’ha volgut donar protagonisme a les veus que, de la mà de Ramon Altimir (teclats, acordió i veus) i Joan Antonell (percussions i veus), donen dimensió i acompanyen la veu de Pep Sala. Finalment en aquesta gira Pep Sala també compta amb el que ha estat el guitarrista de la seva banda en els darrers 15 anys, Josep Lluís Pérez (guitarres i banjo).


La taverna a l’escenari

Una renovadíssima posada a escena trenca amb tots els conceptes aplicats fins avui. En aquest cas tots i cadascun dels elements que formen part de l’escenari tenen el seu propi protagonisme.

La il.luminació dissenyada per aquest espectacle complementa l’ambientació per donar el caliu necessari per un concert íntimista i proper.

L’escenografia està presidida per una barra de bar a escala real;unes botes de vi que
converteixen l’escenari en el que podria ben bé ser una taverna irlandesa i una antiga fotografia familiar que simula els avantpassats de la banda.
Arxivat a