Torelló desplegarà una xarxa de fibra òptica

Es connectaran seus municipals, equipaments culturals i socials, i polígons industrials. També s’oferirà la possibilitat d’accedir-hi a usuaris particulars.

Redacció osona.com
23 de gener del 2011
El programa europeu FEDER 2007-2013 cofinançarà el projecte de desplegament d’una xarxa de fibra òptica a Torelló. El projecte té un cost total de 204.558,88 euros i serà subvencionat en un 50%. L’actuació consisteix a instal•lar una xarxa de fibra òptica per tal de connectar a la xarxa diverses seus municipals, equipaments culturals i socials, polígons industrials i usuaris particulars.

 El projecte de desplegament d’una xarxa de fibra òptica a Torelló es proposa crear una xarxa oberta (model güifi.net) a Torelló, unint diversos serveis i infraestructures per tal de millorar-ne la connectivitat i, per tant, l’eficiència. Està previst connectar a la xarxa els centres educatius, el Centre d’Assistència Primària, la seu central de l’Ajuntament, els serveis socials municipals (a La Carrera), els serveis municipals de promoció econòmica i educació (a La Cooperativa), la policia municipal, les biblioteques, el pavelló municipal d’esports, el Casal de la Gent Gran i els dos polígons industrials consolidats (Matabosch i Puigbacó). Mitjançant uns requisits tècnics, també s’oferirà a la ciutadania la possibilitat de connectar-se a la xarxa.

Amb aquest objectiu s’instal•larà una xarxa de fibra òptica vinculada, a través de dos ràdioenllaços a la xarxa que té güifi.net a Gurb, enllaçada al seu temps fins al Catnix de Girona.

Es considera que aquesta actuació permetrà millorar la connectivitat de tots els usuaris, especialment els serveis educatius, de salut pública, socials i culturals, que milloraran la prestació dels seus serveis en benefici de l’usuari. En l’àmbit educatiu, permetrà que els alumnes puguin connectar-se a la xarxa adequadament, de manera que podran fer servir la totalitat de les eines i recursos que es posen a  la seva disposició. D’altra banda, en els serveis culturals, socials i esportius, els usuaris tindran més possibilitats i es mitigarà la fractura digital entre diversos col•lectius. L’administració municipal també tindrà recursos per augmentar la seva eficàcia i la seva eficiència, amb el benefici que comporta de cara al ciutadà en la seva relació amb els serveis públics. Finalment, aquesta actuació ajudarà a dinamitzar econòmicament el municipi ja que, en tant que particulars i empreses s’hi podran connectar, això suposarà una millora de les eines existents per tal d’augmentar la competitivitat de les empreses de la població i la consolidació del teixit empresarial i econòmic del territori.

Està previst que el projecte s’iniciï en el decurs del primer trimestre d’aquest any, amb les accions preliminars de direcció, coordinació i redacció del projecte executiu. Després de la tramitació administrativa i l’adjudicació, es calcula que el projecte es portarà a terme després de l’estiu.
Arxivat a