Fundició Dúctil Benito amplia a tot l'Estat el seu concurs d'escultura

L’objectiu de la convocatòria és impulsar la carrera dels artistes més joves.

Redacció osona.com
12 de gener del 2011
Amb l'ambició de donar a conèixer arreu de l'Estat el treball de joves artistes, la Fundició Dúctil Benito ha fet pública una nova convocatòria del seu concurs d'escultura. El certamen amplia d'aquesta manera el seu radi d'influència, que l'edició anterior es va cenyir a tot Catalunya, però conserva els seus objectius originals de servir d'aparador per a les noves fornades d'escultors i impulsar les seves carreres com a professionals de l'art. “L'edició anterior, en què la convocatòria es va fer en clau catalana, vam tenir una alta participació; per això hem cregut que era el moment de fer extensiva la cita a les escoles d'art i facultats de belles arts de tot l'Estat espanyol, i fer un pas endavant en la projecció i consolidació del certamen”, comenta Mireia Vallduriola, directora del concurs, convençuda del potencial de la proposta i de l'incentiu que suposa per als més joves poder veure la seva obra premiada i exposada.

El concurs d'escultura, que és de caràcter biennal i arriba a la seva cinquena edició, mantindrà la mecànica habitual, és a dir, qui vulgui participar-hi haurà de fer arribar la seva escultura a les instal•lacions de la Fundició Dúctil Benito, de Manlleu, entre el 21 i el 31 de març. Un jurat format per membres de l'empresa organitzadora i experts de reconegut prestigi en el món de l'art s'encarregarà de determinar el nom del guanyador, que rebrà un premi de 2.000 euros, i el dels autors dels dos accèssits, en el cas d'haver-n'hi; el veredicte es farà públic al maig. “Estem convençuts que en haver ampliat l'àmbit de la convocatòria augmentarà el nombre d'obres presentades i la visibilitat de la iniciativa”, explica Gemma Farran, escultora manlleuenca i coordinadora del concurs que creu que “participar en un certamen com el nostre és una de les millors maneres de donar-se a conèixer per als artistes que comencen a part de les galeries”.

La convocatòria s'ha fet arribar a uns 150 centres dedicats a l'ensenyament de l'art de tot l'Estat espanyol. Les obres premiades junt amb alguns de millors treballs presentats serviran per organitzar una exposició a les instal•lacions de Fundició Dúctil Benito.

L'edició anterior, duta a terme el 2009, el guanyador va ser l'artista de Binèfar resident a Barcelona Mario Molins amb l'obra “Brot”, un tronc de fusta del qual surt una ànima de bronze; els dos accèssits van ser per la barcelonina Esther Pi, amb “Cor fort”, i per Andrea Tabernero, de Granollers, i la seva obra “Cubenis”.

Bases del concurs (PDF)




Sobre Fundició Dúctil Benito

Fundició Dúctil Benito és una empresa dedicada al disseny, fabricació i comercialització d'equipament urbà, com tapes i reixes, enllumenat públic, mobiliari urbà, parcs infantils, contenidors soterrats i tecnologia. Amb plantes de fabricació a Sant Bartomeu del Grau, Galícia i la Xina, i seu central a Manlleu, el seu creixement els últims anys i la seva aposta per la internacionalització l'han convertit en un dels principals referents del seu sector.

Al 2009, va crear Benitoartis, una nova branca que té per objectiu impulsar l’escultura pública i donar suport als escultors i des de la qual també confecciona obres d'art per encàrrec de clients com institucions o empreses. Sis anys abans Fundició Dúctil Benito va crear el seu concurs d'escultura l'àmbit de participació del qual ha passat de local a estatal en cinc edicions.
Arxivat a