Les rebaixes de la crisi arrenquen amb descomptes que arriben al 50%

Els comerciants esperen recuperar un Nadal que ha estat per sota de les expectatives.

Redacció osona.com
07 de gener del 2011
576_1294396946_Adri_Costa_MG_8413_Rebaixes_Vic
576_1294396946_Adri_Costa_MG_8413_Rebaixes_Vic | Adrià Costa
Foto: Adrià Costa

La campanya de rebaixes d'hivern ha arrencat aquest divendres en plena crisi i amb importants descomptes que, des del primer dia, poden situar-se entre el 40% i el 50%. Els comerciants esperen que la facturació creixi entre un 2% i un 6% respecte l'any passat i es compensi el descens de vendes durant la campanya del Nadal. Els descomptes -sobretot a partir de finals de febrer- poden arribar al 70%. La campanya s’allargarà fins al 6 de març.

A Vic, aquest matí ja hi havia una gran afluència de clients, àvids de trobar els millors preus. En alguns establiments puntuals, els descomptes ja arribaven al 70%. La majoria de comerços de capital d’Osona del sector moda, sabateria i complements estaran oberts el proper diumenge 9 de gener.

Segons el president de la Confederació Catalana de Comerç, Miquel Àngel Fraile, hi haurà molta afluència de públic a les botigues des del primer dia. El gruix d’afluència de compradors es preveu que es concentri durant els primers 15 dies.

La confederació calcula que cada català es deixarà una mitjana de 100 euros, que aniran destinats, sobretot, a moda i complements, que seran els productes estrella de les rebaixes, i, en menor mesura, a perfumeria i parament de la llar. L’Associació de Comerciants de CentreVic creu que el nivell de vendes serà molt similar al de l’any passat.


Nadal per sota de les expectatives


Fraile ha afirmat que la campanya del Nadal ha tancat amb un lleuger increment de la facturació d'entre l'1% i el 2%. La xifra està per sota de les expectatives dels comerciants, sobretot els de la moda.

En aquest sentit, Fraile ha assenyalat un comportament diferenciat en el cas de la ciutat de Barcelona, ja que les vendes a les botigues de moda s'han aguantat gràcies a la presència de turistes. En canvi, altres indrets, que depenen més de les compres de catalans, han notat una major aturada a causa de la crisi. Altres sectors, en canvi, han crescut entre un 5% i un 6%.
Arxivat a